TIRAMISA
Potřebné ingredience
piškotové těsto na plech 30x40cm: -6 středně velkých vajec -14 zarovn. lžic krystalového cukru -18 zarovn. lžic polohrubé mouky -1/4 lžičky soli -máslo a hr.mouku na plech -2 lžíce moučkového cukru na posyp. -1 lžíce kryst. cukru na posyp. krém: -2 kelímky mascarpone ( 0,5 kg ) (to je sýr a mají ho v Tescu, ale určitě i jinde) -2 šlehačky (0,5 l) -20 dkg cukru krystal silnou kávu na namočení piškotu: -6 lžic kávy ( kterou scedíme) -250 ml vody -místo amareta jsem dala rumové aroma podle chut
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem a solí, přimícháme mouku a tuhý sníh ( z tohoto těsta můžete dělat piškoty, jsou velmi podobné jako Italské savoiardi). Vylijeme na vymazaný a moukou…
Italské domácí těsto na Pizzu - základní recept
Potřebné ingredience
Ingredience: Na dvě 30cm velké pizzy: 1 lžíce supr jemného cukru 2 lžičky sušených kvasnic, nebo 15g čerstvých 170ml vlažné vody tělesné teploty (37-43°C) 450g nebělené pšeničné mouky na Pizzu (italská OO), nebo hladké pšeničné mouky 1/2 lžičky jemné mořské soli 3 lžíce panenského olivového oleje kukuřičná krupice
Postup přípravy
Příprava:
Vložit cukr a kvasnice do misky, vmíchat tam 5 1/2 lžíce vlažné vody a nechat na teplém místě bez průvanu vzejít. Jestli však kvasnice nebublají za 5min. tak začít…