Vepřové panenky po myslivecku
Potřebné ingredience
Vepřové panenky, ( mohou být i kančí, ale jsou o dost dražší! ), koření na divočinu-možno koupit, sůl, angl. slanina, červená cibule, čerstvé žampiony, rajský protlak, nakládané brusinky, červené víno, trocha solamylu.
Postup přípravy
Celé panenky osolím a po všech stranách hojně posypu kořením a nechám min. 2dny odležet v chladu.
Na větší pánvi s rozpuštěným sádlem pomalu opékám maso pod poklicí a často…
Alibaba a 40 loupežníků aneb, česnekové šílenství!!!
Potřebné ingredience
1 kuře, nebo 6 stehen, 40 stroužků česneku, č.pepř, strouhaný muškátový oříšek, sůl, máslo a voda.
Postup přípravy
Rozpůlené kuře po všech stranách osolím a hojně posypu směsí koření, půl na půl ml. pepř a muš. oříšek a nechám odležet min. 2hod. lépe do druhého dne.Dno pekáče pokladu celýmý…
Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.
Potřebné ingredience
Celá přední noha s kostí z kance nebo jehněte, velké množství stroužků česneku, koření na divočinu-není problém koupit,sůl, sádlo, černé pivo.
Postup přípravy
Do masa vpichuji uzkým nožem otvory do kterých dávám celé stroužky česneku co nejhloub, aby byly schované v mase!!! Pročesnekuji co nejhojněji. Nohu po všech stranách osolím a…
Omeleta s česnekem a sýrem
Potřebné ingredience
2 vejce, 2 stroužky česneku, tvrdý strouhaný sýr, majoránka, sádlo nebo olej.
Postup přípravy
V misce zamíchám vejce, drcený česnek, sýr a majoránku, nesolím a vliju na hodně rozpálenou omaštěnou pánvičku, když se omeleta lehce zatahne překlopím na půl ztlumím a nechám…
Japonské medajlonky
Potřebné ingredience
Vepřová panenka nebo kotleta bez kosti, kikkoman nebo jiná soj. omáčka, rýžové víno na vaření, možno nahradit vermutem, bílý pepř, ml. zázvor, solamyl, olej, kořenící sůl Aji-no-moto, možno nahradit glutaman sodný.
Postup přípravy
Maso nakrájím na medajlonky, naklepu, NESOLIM, posypu b.pepřem a zázvorem. V misce smíchám kikkoman a víno dle množství masa. Maso vložím do marinády a nechám odležet 2hod, může…