Buchta lenivej gazdiny - s jablky a tvarohem - výborná…
Potřebné ingredience
1/8 másla na potření plechu, pak na sypkou směs: 3 hrnky polohrubé mouky, 3 hrnky mletého cukru (může být i méně), 1 PDP, dovnitř do buchty: 1/2 kg plnotučného tvarohu, hrozinky, 1/2 kg nastrouhaných jablek\\r\\na do tekuté směsi na prolití: 1/2 litru mléka, 3 vejce, 2 lžíce mletého cukru a 1 vanilkový cukr, 1/8 másla
Postup přípravy
Na hlubší plech vymastíme 1/8 másla. Připravíme sypkou směs - ingredience smícháme a půl směsi rovnoměrně nasypeme na plech na rozetřené máslo. Na to nadrobíme 1/2 kg tvarohu,…
Výborná fazolová polévka se švestkami
Potřebné ingredience
balíček fazolí, balíček sušených švestek vypeckovaných, smetana ke šlehání, 2 stroužky česneku, sůl, ocet
Postup přípravy
Přes noc namočíme fazole společně se dvěma stroužky česneku. Pak dáme vařit, když fazole změknou, přidáme švestky a necháme ještě tak 20 minut vařit. Pak přidáme šlehačku, krátce…