Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Dort Fotoaparát

Dort Fotoaparát

Potřebné ingredience

... pro Ivoše, nadšeného fotografa k 60. narozeninám ... :)

Postup přípravy

Korpus kombinace - světlý/tmavý/světlý, krém - vanilkový máslo pudinkový s pravou vanilkou - prokládaný čerstvýma malinama. Potřeno nutelkou, potaženo Smartflex Velvet

Zobrazit více...
DORTY
Homer Simpson na koblize :-*

Homer Simpson na koblize :-*

Potřebné ingredience

***

Postup přípravy

Dortík byl na přání pro 8 letého milovníka Simpsnů. Mramorový korpus, plněný tvarohovo-jogurtovým krémem s rozpuštěnou čokoládou. Potahováno Smartflex velvet.

Zobrazit více...
DORTY
Dortík CARs :)

Dortík CARs :)

Potřebné ingredience

***

Postup přípravy

Dortík byl pro dvojčátka Edíka a Bertíka ke 2. narozeninám. Světlý korpus promazávaný - tvarohovo-jahodovým Olé krémem :) Potahovka - Smartflex velvet

Zobrazit více...
DORTY
Dort - košík hub :)

Dort - košík hub :)

Postup přípravy

Pro taťku k 55 narozeninám :) Děkuji za rady Soničce ...

Zobrazit více...
DORTY
***Malinový dort***

***Malinový dort***

Potřebné ingredience

Korpus dortový (forma průměr 28cm a víc, jinak lze poloviční dávku do menšího dortíku): 8 vajec, 400g polohrubé mouky, 350g cukr krupice (můžeš i jeden vanilkový pro vůni:)), 8 polévkových lžic horké vody, 1 prášek do pečiva - vajíčka s cukrem vymíchat postupně přisypávat mouku s práškem, vodu a vyšlehaný sníh. Ve vymazané a vysypané formě pečeme na 180 st. Malinový krém: 400g malin, 2 polévkové lžíce cukru krystal, 250ml smetany na šlehání, 1 zakysaná smetana (cca 170ml), 2 pol. lžíce cukru moučka, želatina (nebo želatinový ztužovač Dr.Oetker) - maliny s cukrem krystal rozvaříme a poté přepasírujeme na šťávu. Do té vložíme namočené želatinové plátky (6ks) nebo uvařenou želatinu nebo ztužovač - s čím se Vám bude pracovat lépe Necháme vychladnout. V jiné misce vyšleháme šlehačku a zamícháme do ní zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a postupně vmícháváme želatinový malinový rozvar - krém je hotový (je tekutější). Prořízneme korpus a polovičku necháme stranou na prkénku a vrátíme zpět kulatý rífek formy. Na korpus kt. zůstal ve formě nalijeme půlku krému, přiklopíme druhým korpusem a opět zalijeme zbylým krémem. Necháme hodinku odpočinout v ledničce, pak poklademe celýma malinama a zalijeme dortovou želatinou (mě se líbí ta červená, ale může být i čirá) A hotovo...dort by měl být zatuhlý už po dvou hodinách, ale je lepší nechat ho přes noc :)

CHUŤOVKY
Slaný krokodýl

Slaný krokodýl

Potřebné ingredience

na kynuté těsto : 250 ml vlažného mléka, 150 ml oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 2 lžičky sušeného droždí na náplň : kečup, salám, sýr, Niva, klobása, cherry rajčátka, anglická slanina + na potření : 1 vejce

Kategorie