Buchta Fešák
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek oleje 1 hrnek mléka 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce Náplň: 1 tvaroh 1 vejce 1/2 vanilkového pudinku mléko cukr
Postup přípravy
Suroviny na těsto smíchejte a vylijte na vymaštěný a vysypaný plech. Tvarohovou náplň smíchejte a zamíchejte do těsta, nejlépe koncem vařečky. Kroužete, pak to udělá hezké obrazce.
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Potřebné ingredience
2 zralé camemberty 1 hustá kysaná smetana 50 g měkkého másla 1 cibule svazek pažitky mletý pepř 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé 1 lžička drceného kmínu sůl
Postup přípravy
Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně…
Čočková polévka se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Suroviny 300 g čočky 2 brambory 1 cibule 100 g zakysané smetany 4 kvalitní tenké párky lžíce sádla hladká mouka 1/2 lžičky mleté papriky sůl pepř ocet cukr
Postup přípravy
Propláchnutou čočku si namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme ve stejné vodě, když je poloměkká přidáme nakrájené brambory a vaříme doměkka.
Na malém kousku sádla…
Vídeňské brambory
Potřebné ingredience
500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.
Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat…
Čalamáda moc dobrá
Potřebné ingredience
1x hlávka zeli 2x zelená paprika 2x červená paprika 2x žlutá paprika 3x cibule 5x mrkev 4 dcl octa 3 dcl oleje 40 dkg cukr krystal 14 dkg soli
Postup přípravy
Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.
Zeleninu dejte do skleniček a…
Tyrolské Gröstle
Potřebné ingredience
Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky cibule ( čím více, tím lépe ) tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená ) vejce pepř sůl olej
Postup přípravy
Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.
Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme…
Tvarohové knedlíky s borůvkami - jinak
Potřebné ingredience
250 g tvarohu ve fólii špetka soli 1 žloutek 1 lžíce cukru krupice 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek zahradních borůvek moučkový cukr na posypání máslo na polití
Postup přípravy
Žloutek s cukrem v míse krátce utřeme. Přidáme sůl, tvaroh a vařečkou zapracujeme větší část mouky.
Těsto přendáme na vál a zapracujeme zbývající mouku.
Z těsta vyválíme 2…
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…
Kapusta od babičky
Potřebné ingredience
1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl
Postup přípravy
Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme…
Kuře neskutečně dobré
Potřebné ingredience
Suroviny 4 kuřecí stehýnka 2 smetany na vaření brambory sůl mletý kmín cibule máslo
Postup přípravy
Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Ty posolíme, posypeme mletým kmínem a na ně dáme nakrájenou cibulku.
Na to vložíme kuřecí stehýnka, která opět…