Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta Fešák

Buchta Fešák

Potřebné ingredience

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek oleje 1 hrnek mléka 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce Náplň: 1 tvaroh 1 vejce 1/2 vanilkového pudinku mléko cukr

Postup přípravy

Suroviny na těsto smíchejte a vylijte na vymaštěný a vysypaný plech. Tvarohovou náplň smíchejte a zamíchejte do těsta, nejlépe koncem vařečky. Kroužete, pak to udělá hezké obrazce.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter

Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter

Potřebné ingredience

2 zralé camemberty 1 hustá kysaná smetana 50 g měkkého másla 1 cibule svazek pažitky mletý pepř 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé 1 lžička drceného kmínu sůl

Postup přípravy

Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka se zakysanou smetanou

Čočková polévka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Suroviny 300 g čočky 2 brambory 1 cibule 100 g zakysané smetany 4 kvalitní tenké párky lžíce sádla hladká mouka 1/2 lžičky mleté papriky sůl pepř ocet cukr

Postup přípravy

Propláchnutou čočku si namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme ve stejné vodě, když je poloměkká přidáme nakrájené brambory a vaříme doměkka.

Na malém kousku sádla…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vídeňské brambory

Vídeňské brambory

Potřebné ingredience

500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.

Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Čalamáda moc dobrá

Čalamáda moc dobrá

Potřebné ingredience

1x hlávka zeli 2x zelená paprika 2x červená paprika 2x žlutá paprika 3x cibule 5x mrkev 4 dcl octa 3 dcl oleje 40 dkg cukr krystal 14 dkg soli

Postup přípravy

Vše nakrájet na nudličky. Přidat cukr, sůl, ocel a olej. Nechat do druhého dne odležet. Zelenina pustí šťávu a tak není potřeba žádný nálev.

Zeleninu dejte do skleniček a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tyrolské Gröstle

Tyrolské Gröstle

Potřebné ingredience

Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky cibule ( čím více, tím lépe ) tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená ) vejce pepř sůl olej

Postup přípravy

Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.
Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky s borůvkami - jinak

Tvarohové knedlíky s borůvkami - jinak

Potřebné ingredience

250 g tvarohu ve fólii špetka soli 1 žloutek 1 lžíce cukru krupice 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek zahradních borůvek moučkový cukr na posypání máslo na polití

Postup přípravy

Žloutek s cukrem v míse krátce utřeme. Přidáme sůl, tvaroh a vařečkou zapracujeme větší část mouky.
Těsto přendáme na vál a zapracujeme zbývající mouku.
Z těsta vyválíme 2…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapusta od babičky

Kapusta od babičky

Potřebné ingredience

1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře neskutečně dobré

Kuře neskutečně dobré

Potřebné ingredience

Suroviny 4 kuřecí stehýnka 2 smetany na vaření brambory sůl mletý kmín cibule máslo

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Ty posolíme, posypeme mletým kmínem a na ně dáme nakrájenou cibulku.
Na to vložíme kuřecí stehýnka, která opět…

Zobrazit více...

Kategorie