Dezert Piňa Colada
Potřebné ingredience
anansový kompot (hmotnost po odkapání 260g), 100 ml kompotové šťávy, 200 ml smetany ke šlehání, 2 zarovnané polévkové lžíce kokosu, 4 polévkové lžíce rumu (lze klidně vynechat), 1 balíček Créme Olé s kokosovou příchutí (puding bez vaření Dr. Oeetker)
Postup přípravy
Na přípravu dezertu necháme na sítku odkapat ananas- šťávu z kompotu přitom zachytíme. Polovinu ananasu (cca 130g) rozmixujeme spolu se šťávou (100ml) ponorným mixérem. Přidáme…
Rybí filé z Dalmácie
Potřebné ingredience
300g filé, olej, 20g protlaku nebo kečupu, 40g cibule, česnek. citron, sůl, mouka, sl. paprika mletá
Postup přípravy
Filé pokapeme citronem, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Do výpeku přidáme cibulku- osmažíme, pak špetku papriky, kečup nebo protlak a utřený česnek. Poté…
Kuličky MARGOT - nepečené
Potřebné ingredience
100g cukru krupice (možno i méně- zdá se mi to dost sladké), 4 tyčinky Margot-velké, 200g sušeného mléka, 100g strouhaného kokosu, 100ml vody, 125g másla
Postup přípravy
Máslo a cukr rozpustíme ve vodě. Pak přidáme sušené mléko, kokos i nastrouhané tyčinky a mícháme až vznikne tužší lepivá hmota. Bude-li třeba, zahustíme kokosem. Pak těsto necháme…
Pina colada
Potřebné ingredience
80 ml ananasového džusu, 20 ml smetany, 20 ml kokosového mléka (v supermarketech mají v oddělení asijské kuchyně), 40 ml Malibu nebo bílého rumu, led Tohle je rozpis na jednu sklenici - viz. foto
Postup přípravy
Letos jsem zcela podlehla kouzlu tohoto mícháného nápoje a potřebné suroviny měla celé léto vždy připraveny v ledničce pro případné hosty. Všechny potřebné přísady se nalijí do…
TVAROHOVÉ LABŮŽO
Potřebné ingredience
KORPUS: 20dkg polohrubé mouky, 20dkg moučkového cukru, 4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva KRÉM: 1 tvaroh polotučný ve vaničce, 2 čokoládové polevy, 1 šlehačka(může být i pařížská), ztužovač šlehačky, 4-5 banánů,skořice NA OZDOBU: 2 šlehačky, ztužovač
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem, při 160*C…