Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí játra s pórkem

Kuřecí játra s pórkem

Potřebné ingredience

500 g kuřecích jater, 2 pórky, 3 stroužky česneku, trochu oleje, 2 lžíce sójové omáčky, vegeta, kmín, pepř

Postup přípravy

Játra nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, plátky česneku a koření a ještě vše osmahneme. Dochutíme sójovou omáčkou. Podáváme s rýží.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kynuté lívance

Kynuté lívance

Potřebné ingredience

1 a 1/2 hrnku hladké mouky 2 hrnky teplého mléka 1 lžíce cukru 1/2 kostky kvasnic 1 vejce špetka soli

Postup přípravy

Mouka, mléko - z toho do jednoho hrnku teplého mléka dát lžíci cukru a 1/2 kostky rozdrobených kvasnic, nechat chvilku v teple, aby kvasnice vyplavaly nahoru. Vše smíchat s…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pardubické perníčky

Pardubické perníčky

Potřebné ingredience

60 g másla, 180 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce medu, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 500 g hladké mouky, 1 lžička perníkového koření, tuk na vymazání plechu, žloutek na potření

Postup přípravy

Tuk, moučkový a vanilkový cukr, med, vejce a jedlou sodu dáme do kastrůlku, vložíme do horké vodní lázně a rozehřejeme, až se všechny suroviny dokonale spojí. Necháme trochu…

Zobrazit více...

Kategorie