MRAMOROVÁ SRDÍČKA
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1 1/3 hrnku hladké mouky, 1/3 hrnku moučkového cukru, 1/2 kostky másla, 1 vejce, 1 balíček nastrouhaných mandlí, tuk na vymazání plechu, na ozdobení citrónovou polevu a 1/2 tabulky čokolády na vaření.
Postup přípravy
Citrónová poleva: hrnek moučkového cukru a šťávu z 1 citronu utřeme do husté hladké polevy. Mouku promícháme s cukrem a mandlemi. Přidáme vejce, změklé pokrájené máslo a…
ROŠTĚNÁ
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 750 g roštěnce, 70 g oleje na opékání, Na marinádu: 2 žloutky, lžičku vegety, lžičku kari koření, lžičku hrubě mletého pepře, lžíci solamylu, 4 lžíce oleje.
Postup přípravy
Žloutky promícháme s vegetou, kari, pepřem a postupně vmícháme solamyl a olej. Nakrájené roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, mírně osolíme, vložíme do připravené marinády a…
NUDLE SE ŠPENÁTEM A LOSOSEM
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 400 g širokých nudlí, sůl, 400 g lososa, šťávu z 1/2 citronu, cibuli, stroužek česneku, 3 rajčata, 200 g smetany, 2 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 450 g mraženého špenátu, pepř.
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme, rybu nakrájíme na kostky asi 1 cm velké a pokapeme citrónovou šťávou. Maso osmahneme krátce na másle a vyjmeme z pánve, necháme zesklovatět nasekanou cibuli a…
ITALSKÉ TĚSTOVINY
Potřebné ingredience
200 g zelených těstovin 1 cibule 1 červená paprika 1 pórek 100 g slaniny 2 dl bílého vína 3 rajčata 150 g zakysané smetany olej oregáno máta mletý pepř sůl 2 lžíce pažitky 1 lžíce květů sedmikrásky
Postup přípravy
Jemně nakrájenou cibuli, česnek, papriku, pórek a slaninu osmažíme na oleji, zalijeme vínem a vaříme pod pokličkou 15 minut.
Přidáme drobně krájená oloupaná rajčata bez jader,…
KARBANÁTKY
Potřebné ingredience
250 g mletého masa 100 g sojové drti 75 g hladké mouky 2 vejce 2 lžíce mléka 1 lžička soli 1/2 lžičky pepře 2 lžíce sekané petrželky 4 lžíce nadrobno nakrájené řeřichy 30 g tuku na smažení
Postup přípravy
Mleté maso dáme společně s nabobtnalou a uvařenou sojovou drtí, vejcem a moukou do mísy. Promícháme vidličkou a přidáme mléko. Nakonec vmícháme sůl, pepř, petrželku a řeřichu.
TUŘÍN S BŮČKEM
Potřebné ingredience
0,5 kg tuřínu 0,3 kg bůčku 2 cibule lžíce sádla 1/2 hovězího bujonu sůl drcený kmín mletý pepř plnotučná hořčice petržel
Postup přípravy
Tuřín omyjeme, oloupáme a nastrouháme nahrubo. Vložíme na drobně nakrájenou, na sádle zpěněnou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, 2 lžíce plnotučné hořčice a zalijeme horkou…