Dort s traktůrkem
Potřebné ingredience
korpus čokoládový piškot,promazaný třasákem z mandarinek, merunková marmeláda, potah falešný marcipán z pekárny, barvy jsou Kovandovi....
Postup přípravy
Není tak krásný jako ty co tu ženské mají, ale já nejsem pekařka....a mimoto chutově je výborný, není moc sladký:-)
DORT S MYŠKAMA
Potřebné ingredience
MŮJ ÚPNĚ PRVNÍ V ŽIVOTĚ...NEJSEM PEKAŘKA...
Postup přípravy
KORPUS PIŠKOT, VARNÁ POTAHOVACÍ HMOTA, NÁPLŇ KYSANÁ SMATENA, CUKR, TVAROH, PROMAZANÝ MARMELÁDOU A NA POVRCHU PUDINKOVÝM KRÉMEM
DORT BARBIE
Potřebné ingredience
KORPUS ČOKOLÁDOVÝ+BÍLÝ, OVOCE...BANÁN, BROSKEV, PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA..POTAHOVACÍ HMOTA
PRDELKY..RECEPT Z INTERNETU
Potřebné ingredience
Ingredience: Těsto: 240 g hladké mouky, 100 g másla, 80 g cukru moučka, trochu prášku do pečiva, špetka soli, 2 žloutky nebo 1 vejce
Bílková poleva: 2 lžíce prosátého moučkového cukru, kousek bílku (asi jako hrášek), lžička citronové šťávy
Postup přípravy
Postup přípravy: Vše smícháme v hladké těsto, dáme na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vykrajujeme srdíčka, kterým odřízeme asi 1 cm špičky (záleží na velikosti vykrajovací…
Svačinová zelňačka
Potřebné ingredience
Suroviny:
1,5 l vývaru z masoxu
1 nožička klobásy
15 dkg bůčku
1 párek
1 velká cibule
5 brambor
1 lžička papriky
1/4 kg kysaného zelí
2 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
sůl, pepř
majoránka
petrželka
Postup přípravy
Postup: bůček nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ho, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mouku, osmažíme ji, vsypeme papriku, zamícháme, zalijeme vývarem, vložíme zelí…
Francouzké brambory
Potřebné ingredience
Suroviny:
60 dkg vařených brambor
2 cibule
20 dkg klobásy
4 vejce
1 sladká smetana
25 dkg tvrdého sýra
sůl, pepř
červená sladká paprika
olej
strouhanka
Postup přípravy
Postup: vařené brambory nakrájíme na kolečka, nakrájenou cibuli orestujeme do zlatova, 3 vejce uvaříme na tvrdo a nakrájíme na kolečka. Do vymazané a vysypané zapékací mísy…
¨PRAKTICKÉ RADY PRO HODPODYŇKY
Potřebné ingredience
******
Postup přípravy
Pudink - nepřipálí se, když dno a strany hrnce před vařením vymažeme máslem
Sýr neteče - sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x v trojobalu a dáme na 1/2 hodiny do…
Kapustové karbanátky
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kapusta, 20 dkg mletého masa, 15 dkg gothaje nebo uzené maso, 1 vejce, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, špetka majoránky, olej, 1/2 rohlíku, na obalení: strouhaná houska, 1 vejce, hladká mouka
Postup přípravy
Postup: kapustu vložíme na 2 minuty do vroucí vody, vyndáme, necháme okapat. Na masovém strojku umeleme spařenou kapustu, salám nebo uzené maso, česnek a 1/2 rohlíku.…
Domácí samožitný chléb
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg žitné mouky, 3 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 3 polévkové lžíce octa, 5 dkg droždí, 6 dl vlažné vody, 1 kostka cukru
Postup přípravy
Postup: do misky dáme trochu vlažné vody, cukr, droždí, poprášíme moukou a necháme 10 minut vykynout. Mouku promícháme s kmínem, solí, přidáme vykynutý kvásek, vodu s octem a…
Cibulové dalamánky
Potřebné ingredience
Suroviny: 25 dkg žitné celozrnné mouky, 25 dkg hladké mouky, 1 droždí, 1 polévková lžíce krystalového cukru, 3 dl vlažné vody, 1 dl olivového oleje, 1 střední cibule, 1 lžíce drceného kmínu, 2 špetky tymiánu, sůl, pepř, na posypání: celý kmín, hrubá sůl, semínka
Postup přípravy
Postup: droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme 5 lžicemi vlažné vody, zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout. Cibuli nakrájíme na tenká…