Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníkový cupcake

Perníkový cupcake

Potřebné ingredience

Těsto : 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky perníkového koření + 1 lžička skořice, 1 lžíce kakaa, 1 vejce, 4 lžíce povidel, 1 1/4 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje Poleva : šťáva z citronu, cukr moučka Zdobení : kandované ovoce, barevný posyp

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme dohromady. Košíčky plníme do 2/3, během pečení nabudou. Upečeme.
Zdobíme až po upečení. Do citronové šťávy prosejeme moučkový cukr a smícháme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Potřebné ingredience

200g margarínu (ale klidně můžete použít máslo, olej apod.) 200g cukru, 6 vajec (žloutky, bílky zvlášť) 1 vanilkový cukr, celkem 400g mouky ( tentokrát jsme použila 200g hladké pšeničné mouky + 200g celozrnné pšeničné mouky), kypřící prášek, mléko, třešně

Postup přípravy

Vyšlehat změklý margarín s cukrem + vanilkový cukrem. Přidat žloutky, mouky, kypřící prášek a dle potřeby mléko. Z bílků vyšlehat sníh a přimíchat do těsta. Těsto vlijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s cuketou, ořechy a čokoládou

Řezy s cuketou, ořechy a čokoládou

Potřebné ingredience

1 střední cuketu, 3 vejce, 200g cukru(krupice nebo třtinový), 1 vanilkový cukr, 2 dcl oleje, 1 lžička mleté skořice, 50g strouhaných ořechů, 50g stouhané čokolády, 300g mouky (já dávám 1/2 polohrubé a 1/2 špaldové mouky) 2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutek, které později vyšleháme na sníh. Žloutka vyšleháme s cukrem do pěny a tenkým pramínkem při šlehání přiléváme olej. Přidáme skořici, nastrouhanou cuketu,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané Kotlety

Zapékané Kotlety

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety, cibuli, anglickou, hořčici, sýr, olej, mletou papriku, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci nebo pánvici (později šoupneme do trouby)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňovo-mrkvovo-ořechové MUFFINY

Dýňovo-mrkvovo-ořechové MUFFINY

Potřebné ingredience

400g dýně, 1 mrkev, 4 vejce, 120g másla, 180g cukru, 1 vanilkový cukr, 300g mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 100g ořechů (nasekané či nastrouhané), skořice, citr. kůru, mléko dle potřeby.

Postup přípravy

Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáme ostatní ingredience. Dýni a mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Papírové košíčky na muffinky vytřeme olejem. Nandáme těsto a upečeme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapékané těstoviny s cuketovo-sýrovou omáčkou

Zapékané těstoviny s cuketovo-sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

Těstoviny, cibule, slanina, mouka, mléko, Niva, Eidam, stouhanka, cuketa, česnek, bazalka, pepř, sůl, mletá paprika.

Postup přípravy

Dáme vařit těstoviny. Mezitím osmahneme najemno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme pokrájenou slaninu. Zaprášíme moukou a zalijeme mlékem. Sýry nastrouháme a rozdělíme na…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborový knedlík vařený v ubrousku

Bramborový knedlík vařený v ubrousku

Potřebné ingredience

Na cca 1 kg brambor - 2 vejce, 140g dětské krupice, 140g polohrubé mouky, sůl

Postup přípravy

Brambory nevařím, ale peču v troubě. Jednou jsem viděla v Tv a od té doby nedělám jinak. Nejsou takové oslizlé a krásně se vám spojí s moukou a krupicí. Brambory umyji, udělám…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí na čínský způsob

Kuřecí na čínský způsob

Potřebné ingredience

Kuřecí maso, bílek, solamyl, sójová omáčka, ústřicová omáčka, umeocet, cukr, koření a zeleninu - dle vašeho výběru a chutí. Ze zeleniny nejčastěji používám - mrkev, papriku červenou, čínské zelí, pórek, cuketu, žampiony, bambusové výhonky. A z koření zázvor, pepř. POZOR ! Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť. Takže pokud ho použijete, buďte obezřetní s jeho množstvím a já většinou pokrm již nesolím, neb je použitím umeocta dostatečně slaný.

Postup přípravy

Bílek našleháme (stačí vydličkou), přidáme lžíci solamylu a sójovky + koření, prošleháme. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a vložíme do našlehané směsi z bílku. Maso tím pořádně…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na způsob Bresse

Kuře na způsob Bresse

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby : 50–70 g sušených (předem namočených ve vodě či v mléce a čtvrt hodiny povařených) nebo 250 g čerstvých hub 100 g másla na dušení hub a na opečení kuřete 1naporcované kuře 1 cibule - nakrájená 2 stroužky česneku - oloupané a nakrájené na plátky tymián, bobkový list, sůl a pepř 1 žloutek 150 ml 33%smetany ke šlehání

Postup přípravy

Čerstvé houby nakrájejte na plátky, povařené sušené slijte. Poduste je v kastrůlku na másle doměkka – trvá to asi čtvrt hodiny – a uchovejte na teple. Zbylé máslo rozehřejte ve…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s anglickou, pórkem, sýrem a sušenkovou posypkou

Těstoviny s anglickou, pórkem, sýrem a sušenkovou…

Potřebné ingredience

Těstoviny, anglickou, pórek, strouhaný sýr, slané sušenky nebo krekry, olivový olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny. Krekry rozdrtíme a nasucho opražíme na pánvičce. Odsypeme bokem a na pánvi osmažíme anglickou nakrájenou na proužky. Po chvilce přidáme nakrájený pórek. Pokud…

Zobrazit více...

Kategorie