Strouhaný koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 40 dkg hladké mouky, 1 Hera, 3 lžíce kakaa (někdy i víc, aby bylo těsto pěkně hnědé), 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, mléko dle potřeby (cca 3 lžíce). Tvarohová náplň: 3 měkké tvarohy (nejlépe balené jako máslo, ale lze použít i vaničkové, raději polotučné nebo tučné), 30 dkg cukru moučka, 4 žloutky, 1 lžíce solamylu, sníh ze 4 bílků, mléko dle potřeby.
Postup přípravy
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme na minimálně půl hodiny do mrazáku, těsto je skutečně bez cukru, tvarohová náplň je sladká dost :-))
Mezitím si připravíme…
Piškotový ovocný dortík
Potřebné ingredience
piškotový korpus, tvarohovo-pudinkový krém, ovoce (v tomto případě nektarinka a jahody), červené želé
Postup přípravy
Piškot do dortové formy o průměru 23 cm - 3 vejce, 4 lžíce horké vody, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky a cca půl pytlíku prášku do pečiva (ušleháme žloutky s vodou,…
Mobil
Potřebné ingredience
Mramorový korpus podle receptu paní Dáši (ID 9782), upečený z jedné dávky v klasickém pekáči, jednou proříznutý. Krém - vyšlehané máslo s necelou plechovkou Pikaa, pod marcipán jen tenoučká vrstva ušlehaného másla s moučkovým cukrem.
Dort zdoben kupovaným marcipánem, obarveným gelovými barvami, na čísla a písmena použita hmota K2, rovněž koupena hotová.
Pak už jen šikovné ruce, v tomto případě ruce mého muže :-)
Výtečný osvěžující jablečný moučník
Potřebné ingredience
Moučník:
4 žloutky,
12 dkg cukru krupice,
12,5 dkg změklého másla,
15 dkg polohrubé mouky,
1 prášek do pečiva,
4 bílky - ušlehat sníh,
cca 3 středně velká jablka pokrájená na plátky.
Poleva:
1 litr jablečného moštu,
2 vanilkové pudinky (prášek)
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme změklé máslo, mouku s prdopečem, nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (těsta je méně a trochu hůř se…