Posvícenské koláče
Potřebné ingredience
500g polohr. mouky, 200g hladké mouky, 80g rozpuštěného sádla, 80g rozpuštěného másla, 120g písk. cukru, 0,3-0,4 l mléka, 2 vejce + 2 žloutky, 50g droždí, špetka soli, tuk na vymazání plechu (já pekla na papíře), 1 žloutek na potření náplň dle vlastní chuti - tvarohová + rozinky, ořechová, maková s mandlemi nebo povidlová
Postup přípravy
ro ty, které jako já mají domácí pekárnu, je postup jednoduchý - nejprve dáme do nádoby tekuté přísady, potom ty sypké, zapneme na program "příprava těsta" a pak jen…
Buchta zvaná Jarmila
Potřebné ingredience
na těsto : 5 žloutků + 25 dkg cukru krupice ušlehat 1 sklenka oleje 1 sklenka mléka 30 dkg hrubé mouky 1 prášek do pečiva sníh z 5 bílků na pudink: 3/4 l mléka + 2 čokoládové pudinky , možno podle chuti přisladit. na dokončení : 2 kysané smetany + vanilkové cukry, skořicový cukr nebo strouhaná čokoláda na posypání
Postup přípravy
Nejprve si připravíme pudink - nelekejte se, bude hustější než obvykle. Buď si ho připravte klasicky v hrnci na plotně, nebo jako já v mikrovlnce. Jen je potřeba občas misku…
Můj první slaný dort
Potřebné ingredience
toustový chléb světlý a tmavý po 1 balíčku\r\npomazánka - 800g pomazánkového másla, cca 400g taveného sýra, 4-5 stroužků česneku prolisovat, sůl (podle chuti)\r\nšunka hranatá, plátkový sýr (cca 400g¨), hermelín 2 ks, vejce natvrdo 4 ks\r\nna ozdobení - různé druhy salámu dle vlastní chuti, šunka, uzený plátkový sýr - 3 plátky, červená paprika, olivy s papričkami, pažitka, pórek na vytvoření listů, sušená restovaná cibule
Postup přípravy
Tak i já jsem se rozhodla zkusit svůj první slaný dort - dceři k 20.narozeninám. A jelikož to byl opravdu první pokus, čerpala jsem inspiraci z různých receptů a obrázků na netu -…
Zapečené zelné listy (závitky)
Potřebné ingredience
zelí (zelné listy) šunka nebo šunkový salám plátky uzeného sýru barevné papriky hladká mouka a vejce na přípravu těstíčka tuk a strouhanka na vymazání pekáčku
Postup přípravy
Zelné listy spaříme na páře (lze i v mikrovlnce) do měkka (zkoušela jsem spařit nejdřív celou hlávku a pak listy oddělovat, ale trhaly se - takže lepší je pařit rovnou oddělené…