Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Nivové kapustičky s vepřem

Nivové kapustičky s vepřem

Potřebné ingredience

Růžičková kapusta (může být mražená), mouka na obalení, vepřové, rýže, bazalka, majoranka, pepř mletý, sůl, niva (nebo jiný plísňový sýr, olej.

Příloha - brambory, nebo rýže

Postup přípravy

Vepřové nakrájíme na plátečky, čili menší, naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, poté zprudka orestujeme na pánvi, tak aby byly…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Smetanovo-česneková polévka

Smetanovo-česneková polévka

Potřebné ingredience

špetka libečku, špetka majoránky, dvě lžičky petrželové natě, 1/4 lžičky bazalky a ze pár zrníček kmínu, sůl na dochucení, česnek dle potřeby, 1/4 l smetany, kostka masoxu, brambory dle potřeby, zahušťovadlo, na které jste zvyklí, já použila bramborový škrob, kousek másla.

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na běžný způsob, já volím menší kousíčky, rychleji je to uvařené a děti to lépe přijímají, nemusíte jim to pak ještě rozkrajovat na talířku. Bramory dáme vařit,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
"Svobodné" zapečené brambory s kuřecím

"Svobodné" zapečené brambory s kuřecím

Potřebné ingredience

Já to dělala od oka a podle toho, kolik brambor naše rodina běžně sní, tak dejme tomu 1 kg -1,5 kg brambor
Kuřecí maso cca 0,5 kg může být i více
Šlehačka, nebo smetana na vaření - 250 ml ideální
Sýry, jaké máte rádi, niva, eidam .. cokoliv, co běžně jíte
Petrželka, nejlépe čerstvá, ale může být i suchá, koupená v koření
Sůl a máslo

Postup přípravy

Brambory omyjte, pečlivě, protože se nebudou loupat a nakrájejte na kolečka. Neloupané jsou lepší, protože těsně pod šlupkou je největší zdroj vitamínů.

Maso, nakrájejte na…

Zobrazit více...

Kategorie