Nivové kapustičky s vepřem
Potřebné ingredience
Růžičková kapusta (může být mražená), mouka na obalení, vepřové, rýže, bazalka, majoranka, pepř mletý, sůl, niva (nebo jiný plísňový sýr, olej.
Příloha - brambory, nebo rýže
Postup přípravy
Vepřové nakrájíme na plátečky, čili menší, naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, poté zprudka orestujeme na pánvi, tak aby byly…
Smetanovo-česneková polévka
Potřebné ingredience
špetka libečku, špetka majoránky, dvě lžičky petrželové natě, 1/4 lžičky bazalky a ze pár zrníček kmínu, sůl na dochucení, česnek dle potřeby, 1/4 l smetany, kostka masoxu, brambory dle potřeby, zahušťovadlo, na které jste zvyklí, já použila bramborový škrob, kousek másla.
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na běžný způsob, já volím menší kousíčky, rychleji je to uvařené a děti to lépe přijímají, nemusíte jim to pak ještě rozkrajovat na talířku. Bramory dáme vařit,…
"Svobodné" zapečené brambory s kuřecím
Potřebné ingredience
Já to dělala od oka a podle toho, kolik brambor naše rodina běžně sní, tak dejme tomu 1 kg -1,5 kg brambor
Kuřecí maso cca 0,5 kg může být i více
Šlehačka, nebo smetana na vaření - 250 ml ideální
Sýry, jaké máte rádi, niva, eidam .. cokoliv, co běžně jíte
Petrželka, nejlépe čerstvá, ale může být i suchá, koupená v koření
Sůl a máslo
Postup přípravy
Brambory omyjte, pečlivě, protože se nebudou loupat a nakrájejte na kolečka. Neloupané jsou lepší, protože těsně pod šlupkou je největší zdroj vitamínů.
Maso, nakrájejte na…