Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Šneci s tuňákem a eidamem

Šneci s tuňákem a eidamem

Potřebné ingredience

Listové těsto, drcený tuňák ve vlastní šťávě, eidam, vejce na potření, sezamová semínka

Postup přípravy

Tuňáka dáme z plechovky okapat. Eidam si nastrouháme. Listové těsto rozválíme na obdelník, poklademe na něj tuňáka a sýr, zabalíme do rolády, krájíme na 1cm proužky a dáváme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šneci se špenátem a balkánem

Šneci se špenátem a balkánem

Potřebné ingredience

Listové těsto, 1 balení listového špenátu (čerstvého), balkánský sýr, česnek, vejce na potření, sezamová semínka

Postup přípravy

Na oleji zpěníme plátky česneku, přidáme listový špenát. Nebojte se množství, během chvilky zavadne na zlomek původního objemu. Trohchu osolíme. Ihned po zavadnutí odstavíme a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Potřebné ingredience

Balíček listového těsta, delší párky, třeba vídeňské, 8 plátků sýru eidam\, kečup, vejce na potření, sezamová semínka

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na větší obdelník, nožem nakrájíme na 8 plátků. Párky rozpůlíme na půl. Na plátek eidamu dáme pár kapek kečupu, zabalíme do něj párek a celé zabalíme no…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s mrkví

Dušené hovězí s mrkví

Potřebné ingredience

700g hovězího maso (zadní - kýta), 1 cibule, sádlo (olej), 4 větší mrkve, sůl, pepř

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli, přidáme hovězí na kostky, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou cca 15 minut bez podlití, maso pustí šťávu. Pak přidáme trochu vody a dusíme 40…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Cizrnová polévka (podle Kluků v akci)

Cizrnová polévka (podle Kluků v akci)

Potřebné ingredience

500g cizrny, 120g másla, 250g cibule, 30g česneku, římský kmín, arabské koření (nemám, takže nedávám), sůl, mletý pepř, 1l zel. vývaru, 120ml smetany, zakysaná smetana na ozdobení

Postup přípravy

Cizrnu, předem namočenou alespoň osm hodin, uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny).
V kastrolu rozpustíme máslo, na něm osmažíme cibuli, přidáme rozmáčknutý česnek, cizrnu a koření,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zapečené salamandry

Zapečené salamandry

Potřebné ingredience

Toustový chleba (veka), kabanos (nebo junior), kečup, eidam, vajíčko, oregano, bazalka

Postup přípravy

Kabanos nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kečupem. Eidam taky nastrouháme a smícháme s vajíčkem. Můžeme přidat bazalku nebo oregano. Nic už nesolíme.
Na veku dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí roláda na zelenině

Hovězí roláda na zelenině

Potřebné ingredience

Hovězí zadní (kýta), hořčice, anglická slanina nebo šunka, vajíčka, hrášek, kukuřice, žampiony (čerstvé nebo sterilované), párky, sůl, pepř, koření dle vlastního vkusu (na divočinu, adžika, staročeské...), mrkev, jarní cibulka. Množství odhaduji až během vaření, takže nemůžu napsat přesně.

Postup přípravy

Z masa si nožem nachystáme větší plát, osolíme a opepříme z obou stran.
Z vajíček, hrášku, kukuřice a žampionů si umícháme smaženici.
Z jendé strany maso potřeme hořčicí,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Nejlepší česneková pomazánka

Nejlepší česneková pomazánka

Potřebné ingredience

česnek, tatarka, tvrdý sýr, mrkev

Postup přípravy

Na jemném struhadle nastrouháme tvrdý sýr, stejné množství mrkve, přidáme česnek a spojíme tatarkou. Mrkev to neskutečně zjemní a dodá barvu. Na všech našich oslavách zmizí jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky schované pod mrkví a sýrem

Vepřové plátky schované pod mrkví a sýrem

Potřebné ingredience

vepřové plátky (kuřecí), anglická slanina, tvrdý sýr (dle množství masa, ale určitě min. 300g), mrkev (jako sýru), sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a rychle orestujeme na oleji, jen aby se zatáhly. Do pekáče poklademe na husto plátky slaniny, na ně dáme orestované maso. Do misky si na…

Zobrazit více...

Kategorie