Šneci s tuňákem a eidamem
Potřebné ingredience
Listové těsto, drcený tuňák ve vlastní šťávě, eidam, vejce na potření, sezamová semínka
Postup přípravy
Tuňáka dáme z plechovky okapat. Eidam si nastrouháme. Listové těsto rozválíme na obdelník, poklademe na něj tuňáka a sýr, zabalíme do rolády, krájíme na 1cm proužky a dáváme na…
Šneci se špenátem a balkánem
Potřebné ingredience
Listové těsto, 1 balení listového špenátu (čerstvého), balkánský sýr, česnek, vejce na potření, sezamová semínka
Postup přípravy
Na oleji zpěníme plátky česneku, přidáme listový špenát. Nebojte se množství, během chvilky zavadne na zlomek původního objemu. Trohchu osolíme. Ihned po zavadnutí odstavíme a…
Párky v listovém těstě
Potřebné ingredience
Balíček listového těsta, delší párky, třeba vídeňské, 8 plátků sýru eidam\, kečup, vejce na potření, sezamová semínka
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na větší obdelník, nožem nakrájíme na 8 plátků. Párky rozpůlíme na půl. Na plátek eidamu dáme pár kapek kečupu, zabalíme do něj párek a celé zabalíme no…
Dušené hovězí s mrkví
Potřebné ingredience
700g hovězího maso (zadní - kýta), 1 cibule, sádlo (olej), 4 větší mrkve, sůl, pepř
Postup přípravy
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme hovězí na kostky, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou cca 15 minut bez podlití, maso pustí šťávu. Pak přidáme trochu vody a dusíme 40…
Cizrnová polévka (podle Kluků v akci)
Potřebné ingredience
500g cizrny, 120g másla, 250g cibule, 30g česneku, římský kmín, arabské koření (nemám, takže nedávám), sůl, mletý pepř, 1l zel. vývaru, 120ml smetany, zakysaná smetana na ozdobení
Postup přípravy
Cizrnu, předem namočenou alespoň osm hodin, uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny).
V kastrolu rozpustíme máslo, na něm osmažíme cibuli, přidáme rozmáčknutý česnek, cizrnu a koření,…
Zapečené salamandry
Potřebné ingredience
Toustový chleba (veka), kabanos (nebo junior), kečup, eidam, vajíčko, oregano, bazalka
Postup přípravy
Kabanos nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kečupem. Eidam taky nastrouháme a smícháme s vajíčkem. Můžeme přidat bazalku nebo oregano. Nic už nesolíme.
Na veku dáme…
Hovězí roláda na zelenině
Potřebné ingredience
Hovězí zadní (kýta), hořčice, anglická slanina nebo šunka, vajíčka, hrášek, kukuřice, žampiony (čerstvé nebo sterilované), párky, sůl, pepř, koření dle vlastního vkusu (na divočinu, adžika, staročeské...), mrkev, jarní cibulka. Množství odhaduji až během vaření, takže nemůžu napsat přesně.
Postup přípravy
Z masa si nožem nachystáme větší plát, osolíme a opepříme z obou stran.
Z vajíček, hrášku, kukuřice a žampionů si umícháme smaženici.
Z jendé strany maso potřeme hořčicí,…
Nejlepší česneková pomazánka
Potřebné ingredience
česnek, tatarka, tvrdý sýr, mrkev
Postup přípravy
Na jemném struhadle nastrouháme tvrdý sýr, stejné množství mrkve, přidáme česnek a spojíme tatarkou. Mrkev to neskutečně zjemní a dodá barvu. Na všech našich oslavách zmizí jako…
Vepřové plátky schované pod mrkví a sýrem
Potřebné ingredience
vepřové plátky (kuřecí), anglická slanina, tvrdý sýr (dle množství masa, ale určitě min. 300g), mrkev (jako sýru), sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a rychle orestujeme na oleji, jen aby se zatáhly. Do pekáče poklademe na husto plátky slaniny, na ně dáme orestované maso. Do misky si na…