Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Hlucké vdolečky

Hlucké vdolečky

Potřebné ingredience

Hlucké vdolečky (rozpis na cca 150 vdolečků) 1 kg hladké mouky 45 dkg másla 40 dkg cukru moučky 5 žloutků 2 celá vejce 8 dkg kvasnic 1/4 l mléka kůra z 1 citronu 1 lžička soli 1 kg tvarohu 15 dkg cukru krupice 1 vanilkový cukr 5 dkg rozinek 1/2 hrnku švestkových povidel 35 dkg polohrubé mouky

Postup přípravy

Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zatím utřeme 4 žloutky s 20 dkg másla, pak vmícháme 15 dkg cukru moučky. Přidáme směs do kvásku a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky

Perníčky

Potřebné ingredience

Chuťově se mi nejlépe osvědčil recept zde z MMB, ale neuložila jsem si od koho je: 500 g hl. mouky, 200 g moučk. cukru, 180 g tekutého medu, 100 g hery, 2 velká neb 3 malá vejce, 2 navršené lžičky kakaa, 2 zarovnané lžičky kření do perníku - ne kypřicí prášek do perníku, 1 lžička sody). Těsto dobře vypracujeme a necháme min. do druhého dne odležet. Pečeme na 160-170 st. C, horké potřeme rozšlehaným vejcem a já je ještě na minutku vrazím "vajíčko dodělat" do trouby. A píše se tam :) Po upečení jsou tvrdé, ale jakmile vychladnou, jsou nejměkčí na světě :) No, ehm, tak to se mi nikdy právě nepodařilo, přesně naopak, po vytažení z trouby nádherně měkké a jakmile vychladly, mohla bych s nimi zavraždit i manžela :) hi hi

Postup přípravy

Jak rychle "nechat změknout" perníčky

Protože perníčky peču už několik let, ale ještě ani jednou nebyly měkké ani podle zaručených návodů zde na MMB, kterých jsem…

Zobrazit více...

Kategorie