Božské řezy
Potřebné ingredience
3 vejce, 160g. krupicového cukru, 100 ml oleje, 200 ml vlažné vody, 300g. hladké mouky, 1x kypřící prášek do pečiva, 20g. kakaa Náplň: 250g másla, 200g moučkového cukru, 500g měkkého tavrohu Dohotovení: 2ks. pomeranče, 500ml pomerančového džusu, 1 vanilkový cukr, 50g krupicového cukru, 1ks. vanilkového pudinkového prášku
Postup přípravy
Vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Vmíchejte olej, vlažnou vodu, prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku vyloženým pečícím papírem…
Piškotové řezy s jahodami
Potřebné ingredience
Na korpus: 4 vejce, 200g krupicového cukru, 200g polohrubé mouky Na jahodový krém: 2 sáčky jahodového pudinku, 500ml mléka, 100g másla, 100g krupicového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250g tvarohu Na dohotovení: 250ml smetany ke šlehání, hoblinky čokolády na dozdobení
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a čtyřmi polévkovými lžícemi horké vody do pěny. Z bílků a zbylého krupicového cukru připravíme tuhý sníh.
Obě hmoty poté propojíme a zlehka…
Borůvkový koláč
Potřebné ingredience
Na kynuté těsto si připravíme: 500g hladké mouky, 1 kostku (42g) čerstvého droždí, 80g cukru, 200ml mléka, 100g másla (nebo rostlinného tuku), špetku soli, nastrouhanou kůru z 1 citronu, 1 vejce, tuk na vymazání formy. Na drobenku si připravíme: 300g hladké mouky, 150g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200g másla (nebo rostlinného tuku).
Postup přípravy
Tp.:
Do mísy vsypeme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme 1 lžičkou cukru a přelijeme polovinou vlažného mléka. Droždí, cukr a mléko…
Žampiónová roláda z listového těsta
Potřebné ingredience
Listové těsto 1x, žampióny asi 15ks., vejce 3ks. z toho 1ks. na potření, kousek másla, sůl, pepř, kmín, voda
Postup přípravy
Na másle osmahneme očištěné žampióny nakrájené na menší kostičky, které osolíme, opepříme. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Přidáme rozšlehaná vejce a osmahneme. Necháme…