Dort kšiltovka Ed Hardy synovi k 17tinám
Potřebné ingredience
Korpus, vanilkový krém, ananas, marcipán
Postup přípravy
Mramorový korpus od Dáši V ID 9782, vanilkový krém s ananasem, mléčný marcipán od Zdenky R.(Aero-orion) ID 79855
Vy, kteří máte doma náctileté,tak nejspíše víte o co jde:-)
Dort se zmrzlinovým překvapením
Potřebné ingredience
3 vejce, 90 gr. nahřátého práškového cukru, 75 gr. polohrubé mouky, 15 gr. kakaa, různé druhy zmrzlin, 60 gr. sušený kokos, krém: 120 gr. prosátého moučkového cukru, 120 gr. změklého másla, vanilkový cukr, mašle z marcipánu
Postup přípravy
Vejce a cukr vyšleháme šlehačem, až směs zhoustne přidáme kakao, mouku a dáme upéct na plech vyložený pečícím papírem. Mísu potáhněte přilnavou fólií, čokoládový plát rozkrájejte…
Pivní lahev manželovi k narozeninám
Potřebné ingredience
roláda, krém, čokoláda, marcipán
Postup přípravy
Piškotová roláda s karamelovým krémem politá čokoládou a ozdobeno marcipánem
Dort bonboniéra k 20. narozeninám
Postup přípravy
Korpus - piškotové těsto, jahodový krém, marcipán
Inspirace od Arielll
Jahody s krémem v čokoládové "krabičce":-)
Potřebné ingredience
250g čokolády na vaření, 30g kakaa, 175g mascarpone (koupíte v tescu,kauflandu,...mezi sýry je to v kelímku), 60g změklého másla, 175g prosátého moučkového cukru, 2 lžíce mléka, 450 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky od firmy Vitana, 700g jahod
Postup přípravy
Čtvercovou formu o straně 23 cm obraťte vzhůru nohama: položte na ní alobal ( široký 40cm) a hladce ho podle ní urovnejte.Obraťte a odstraňte formu.Alobalovou krabici vložte…
Mozartův dort
Potřebné ingredience
Těsto - 250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru, 6 vajec, 1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker, 150 gr hladké mouky, 1 bal Kypřícího prášku do pečiva Dr.Oetker, 250 g mletých lískových oříšků (možné i s vlašskými) meruňková nebo rybízová marmeláda na potření dortu. Do toho těsta se nedává krém, v surovinách vidíte dost malé množství mouky, je po rozležení vláčný marcipán, čokoládová poleva, bílá čokoláda nastrouhaná
Postup přípravy
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny zašleháváme vejce (po jednom). Polevu rozpustíme podle návodu na obalu. Do našlehané pěny za stálého šlehání vymačkáme polevu a přidáme…