DROBENKOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky * 1 hrnek krystal cukru * 125 g másla * 2 vejce * 3/4 hrnku mléka * 1 vanilkový cukr * 3/4 balíčku přášku do pečiva * ovoce
Postup přípravy
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku, jeden hrnek drobenky odebereme a dáme stranou.
Do zbytku vmícháme vejce, mléko, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.…
PIKANTNÍ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA
Potřebné ingredience
250 g měkkého tvarohu * sůl * cukr * 1/2 lžíce citrńové šťávy * 100 g majolky * pepř * 1 větší rajče * 1 zelená paprika
Postup přípravy
Tvaroh dobře utřeme se solí, troškou cukru, citrónovou šťávou a postupně vmícháme majolku. Opepříme a vmícháme na malé kousky (kostičky) nakrájené rajče a papriku.
DOMÁCÍ BAILEY´S
Potřebné ingredience
2 slazené kondenzované mléka, Rum (250 – 300 ml) – podle chuti, 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy
Plechovky vložíme neotevřené do hrnce s vodou přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě 2 hodiny.
Vyjmeme a necháme zchladnout.
Pak teprve plechovky otevřeme a…
BÁBOVKA SLUNCE
Potřebné ingredience
250 ml mléka 1 vanilkový pudink - uvařit a vychladit 300 g moučkového cukru 5 vajec (rozdělit na žloutky a bílky – z bílků ušleháme sníh) 250 g másla 1 vanilkový cukr 250 g hrubé mouky 100 g hladké mouky 1 prášek do pečiva
Postup přípravy
- cukr, žloutky, máslo, vanilkový cukr smícháme dohromady, pak přidáme vychlazený pudink. Nakonec přimícháme sníh s bílků, mouky a prášek do pečiva
- polovinu těsta nalijeme do…
Hrášková polévka
Potřebné ingredience
300 g hrášku z plechovky, 2 střední brambory, 150 g anglické slaniny, 1 litr vývaru (masox), 1 cibule, smetana, česnek, pepř, sůl, rohlíky (chleba) na opečení
Postup přípravy
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidáme plechovku hrášku i s nálevem, na kostičky nakrájené brambory. Orestujeme a po chvíli přilijeme vařící vodu, pak…