Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Potřebné ingredience

1/2 l mléka, 2 smetany ke šlehání, 3 žloutky, sníh ze 3 bílků, 30 d hl. mouky NÁPLŇ: 2 tvarohy, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr podle chuti, můžeme přidat ještě např. kompotové borůvky nebo jiné ovoce, rozmícháme vše v tvarohu (náplň může být i pouze tvarohová)

Postup přípravy

Vše řádně promícháme. Těstíčko je trochu hustější než na normální palačinky. Smažíme jako normální palačinky akorát tyto jsou silnější. Jsou i o mnoho nadýchanější.
Namažeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Koule v zelí

Koule v zelí

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého, syrovou rýži (propláchnutou) přibližně 1 polévkovou lžíci, 2 cibule (jednu do koulí, jednu na základ), česnek (na toto množství tak 2 -3 stroužky, ale nemusí být), 2 vejce, majoránku, sůl, pepř, ml. č. papriku, uzený (nejlépe bůček, ale může být i krkovice apod.), 1 - 2 klobásy (jedno jaký, podle toho jaké máte rádi), 2 sáčky kysaného zelí (může být i víc, podle obliby).

Postup přípravy

Napřed si připravíme koule z mletého masa: do masa přidáme na jemno nakrájenou cibuli, syrovou rýži, česnek, vajíčka, trochu ml. papriky, osolíme, opepříme a můžeme přidat trochu…

Zobrazit více...

Kategorie