Marcipánové kuličky s mandlí
Potřebné ingredience
loupané mandle, marcipán, bílá čokoláda (poleva) + 100 % tuk, jemně mleté mandle
Postup přípravy
Oloupanou mandli obalím kouskem marcipánu, udělám kuličku, namočím ji do rozpuštěné bílé čokolády (bílá čokoláda +100 % tuk, příp. bílá poleva + 100 % tuk), vyndám a obaluji v…
Kuličky s oříškem - strašně žravé!!!
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky, 25 dkg změklého másla, 1 žloutek, 1 lžíce octa, 1 lžíce teplé vody
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout. Malým kouskem těsta obalujeme lísková jádra - tvoříme kuličky. Dáváme na pečící papír a…
Vínové cukroví
Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky, 60 dkg tuku (změklého), 2 žloutky, 10 lžic bílého vína
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracuje hladké těsto. Necháme v chladu odpočinout.
Těsto vyválíme a vykrajujeme různe tvary, doporučuji spiš menši. Při pečeni se "nafukuji". …
Perníčky - ty opravdu nejlepší :-)
Potřebné ingredience
25 dkg medu, 25 dkg cukru, 15 dkg Hery, 10 dkg mletých mandlí, 40 - 45 dkg hladké mouky (spíš víc), 1 lžička skořice, 2 lžičky perníkového koření, citrónová kůra, 1 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce rumu
Postup přípravy
Med s cukrem a Herou zahříváme do rozpuštění - mícháme. Necháme pořádně vychladnout (doporučuji do druhé dne). Přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto - dost se lepí.
Vosí hnízda
Potřebné ingredience
Těsto: 25 dkg mletých piškotů, 14 dkg Hery, 24 dkg moučkového cukru,, 3 dkg kakaa, 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, 4 lžíce rumu - 15 dkg celých piškotů - na spodní část úlků Náplň: 2 vejce, 15 dkg Hery, 14dkg cukru 4 lžíce rumu
Postup přípravy
Ze surovin na těsto vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout
Náplň: Bílky, polovinu cukru a rum ušleháme ve vodní lázni. Heru a zbylý cukr utřeme do pěny, přidáme žloutky a…
VÝBORNÉ KOKOSKY - recept z roku 1930
Potřebné ingredience
250 g moučkového cukru, 120 g strouhaného kokosu, 60 g strouhanky, 4 velké bílky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Bílky se ušlehají v pevný sníh, za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme, se postaví do jiné nádoby s horkou vodou a šlehá se dál až je bílková hmota…