Moravské kysané zelí...k husičce
Potřebné ingredience
Kyselé zelí (nejlepší je Bolehošťské-se značkou česká klasa-je správně kysané)1/2 kg, 1 cibule na kostičky, 15 dkg uzeného špeku na kostičky, sůl, trochu sádla, kmín-drcený, 2 větší brambory-nastrouhat jako na bramborák-jemné struhadlo, hladká mouka-2 lžíce, vodu z uvařené brambory(na kostky)
Postup přípravy
Zelí do hrnce, přilejeme vodu, aby bylo trošku ponořené, posolíme, přidáme trochu kmínu a vaříme nejlépe v papiňáku cca 1/2 hodiny, Do hrnce či vyššího pekáče dáme sádlo, špek,…
DOMÁCÍ MAJONÉZA
Potřebné ingredience
1 vejce, sůl, pepř, lžíce hořčice, 1/2 lžičky octu nebo citr.šťávy, jedlý olej
Postup přípravy
Celé vejce dáme do mixéru, k němu sůl, pepř, hořčice, 1/2 lžičky octa, mixér pustíme a opatrně vléváme olej...a to tak dlouho, až se hmota přestává točit a zhoustne a olej se už…
SVÁTEČNÍ HUSIČKA
Potřebné ingredience
1 husa (asi 3-3,5 kg) sůl kmín MLÉKO
Postup přípravy
Očištěnou a vykuchanou husu důkladně omyjeme a osušíme. Celou husičku pomažeme mlékem zvenku i zevnitř. Osolíme ji, okmínujeme a necháme aspoň 20 minut odpočinout, aby se sůl…
Rybízový koláč
Potřebné ingredience
12 dkg Rama Creme Bonjour máslová pochoutka 4 žloutky 2 dcl mléka 2 lžíce cukru krystal 25 dkg polohrubé mouky 1 sáček prášek do pečiva 4 bílky 20 dkg cukru 1 l rybízu
Postup přípravy
Postup přípravy:
Ramu ušleháme s cukrem a žloutky, pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Dáme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Z bílků a cukru…
Valašské frgále
Potřebné ingredience
Valašské frgále 700g polohrubá mouka 120g tuk 80g cukr 3 žloudky 250ml mléko sůl kvasnice
Postup přípravy
Všecko nasypeme do mísy kuchyňského robota, řádně prohněteme a necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, prohněteme a necháme znova kynout. Rozválíme,…