Tradiční italské lazáně
Potřebné ingredience
Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500 g mletého hovězího (míchaného hovězí+vepřové, kuřecího, sójového masa, jaké kdo má rád), 250 g oloupaných celých čerstvých rajčat či nakrájených v plechovce, 2 lžíce rajčatového protlaku ( 1 malá plechovka ), 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, čerstvě namletý pepř ( nebo prostě pepř :)) Sýrová omáčka: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 600 ml mléka, 125 g sýra na strouhání (Čedar), 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku. 12 listů vaječných těstovin - lasagní
Postup přípravy
Boloňská omáčka:
Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, víno,…
Vánoční marokánky
Potřebné ingredience
300g loupaných mandlí, 260g cukru krupice, 100g rozinek, 80g hladké mouky, 60g kandovaného ovoce ( My neradi kandovanou pomer. a citr. kůru, a tak dávám pouze kandované třešně.), 60g másla, 50g sušeného mléka, 4 lžičky medu, asi 2 lžíce vody
Postup přípravy
Nejprve doporučuji dopřipravit přísady. Což znamená - nahrubo nasekat mandle, rozinky opláchnout a velké také pokrájet, kandované ovoce také na kousíčky.
A pustíme se do toho …
Kuře ala kachna
Potřebné ingredience
1 kuře ( my raději 4 stehýnka :) ), 1 kg kysaného zelí, asi 1/4 kg anglické slaniny ( Já kupuji krájenou. ), trochu tuku ( Omega ), sůl a kmín
Postup přípravy
Kysané zelí trochu slijeme a rozložíme na dno pekáčku. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a posypeme s ní zelí. Kuře naporcujeme, omyjeme, osolíme a položíme na zelí a…
Trojbarevná
Potřebné ingredience
Spodní těsto: 150 g cukru krupice, 50 g kakaa, 1 vejce, 150 g rozehřátého vlahého tuku ( Hera ), 100 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva.... Nádivka: 1/2 kg tvarohu, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr na dochucení ( asi 4 lžičky ), mléko dle potřeby, rum na dochucení ( nemusí být )... Vrchní těsto: 200 g cukru krupice, 2 vejce, 150 ml oleje, 1/2 sklenky chladné vody ( 125 ml ), 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Připravíme tužší spodní kakaové těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na toto těsto natřeme tvarohovou nádivku. Připravíme vrchní těsto, které je naopak tekuté,…
Rychlá metýnka, úžasná s mákem, výborná s ovocem :)
Potřebné ingredience
TĚSTO: 400g polohrubé mouky, 250g cukru,1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva, 250g másla, 1/4 l mléka, 2 vejce MAKOVÁ NÁDIVKA: 1 hrnek mletého máku, 1 hrnek mléka, 5 lžic cukru, 1/2 vanilkového cukru, 1 lžíce medu, skořice ( asi půl lžičky ), sušená citrónová kůra ( asi půl lžičky ) DROBENKA: 7 lžic hrubé mouky, 7 lžic cukru krupice,asi 4 lžíce rozehřátého másla ( které můžete odebrat z másla do těsta )
Postup přípravy
MAKOVÁ NÁDIVKA : Mletý mák a ostatní přísady vaříme v mléce asi 15 minut a necháme vychladnout.
DROBENKA : Cukr a mouku smícháme a přidáme rozehřáté máslo. Pečlivě promícháme.…
Mandlová srdíčka- u nás je všichni milují :)
Potřebné ingredience
400 g oloupaných mandlí + asi 80 půlek oloupaných mandlí na ozdobu ( postačí i 80 čtvrtek ), 200 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, šťáva ze dvou středně velkých citronů, cca 400g tmavé či bílé polevy. Polevu možno zhotovit z čokolády na vaření a omegy ( na 100g čok.na vaření 40g omegy).
Postup přípravy
400g mandlí umeleme, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a šťávu z citrónů. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne proležet. Pokud se vám zdá těsto dosti lepivé…