Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Řízky pod sněhem

Řízky pod sněhem

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 4 vejce, 100g eidamu nebo goudy, grilovací koření, špetka soli a pepře, olej

Postup přípravy

Řízky o okrajích nařízneme, naklepeme, posypeme grilovacím kořením, jemně osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme na 6-10hod do lednice uležet (ale nemusíte, také občas…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Potřebné ingredience

2l vody (nebo vývaru z uzeného masa, když máte zrovna uzený), 4 větší brambory, 1 cibule, sůl, kmín, zelí (podle toho jak chcete polévku hustou) 1 nožička klobásy, 1 pár kuř. párků (ale nemusí být), a můžete přidat i uzený, hl. mouka, sladká paprika.

Postup přípravy

Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Připravené brambory a kmín dáme do osolené vody (když mám vývar solím až nakonec a když je vývar silný a slaný zředím vodou dle…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se slaninou a kysaným zelím

Těstoviny se slaninou a kysaným zelím

Potřebné ingredience

500g těstovin který zrovna máte, 200g anglické slaniny, 3-4 lžíce plnotučné horčice, 1 sklenice kysaného zelí ve sladkokyselém nálevu, sůl, pepř podle chuti, 3-4 vejce

Postup přípravy

těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím na oleji osmahneme cibulku spolu s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim osmahnutou slaninu,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Pochoutkové špagety

Pochoutkové špagety

Potřebné ingredience

1balíček špaget, 1červená paprika (nemusí být), 1/2 brokolice (nebo mražená, když nemáte čerstvou) 1 párek, olej a sůl dle potřeby, 4 rajský, 1 smetana, 3 vejce, 100g tvrdého sýry

Postup přípravy

špagety uvaříme v osolené vodě. Scedíme a okapané promícháme ve větší míse s nakrájenou paprikou, uvařenou brokolicí a opečeným nakrájeným párkem. Přendáme do pekáčku (já do něj…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
česnekový dresing

česnekový dresing

Potřebné ingredience

2dl smetany na šlehání, 1 stroužek česneku, 1 lžíce majonézy , sůl, pepř

Postup přípravy

smetanu vymícháme s majonézou dohladka aby to bylo tužší, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Je to výborné ke grilovanému masíčku, nebo jsem to udělala řidší a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
zapečené mleté maso s čepicí - pastýřský koláč

zapečené mleté maso s čepicí - pastýřský koláč

Potřebné ingredience

brambory 1 kg, česnek 2 stroužky,cibule 1 kus, vývar 300 ml, máslo 50 g ,mleté maso 500 g ,olej 2 lžíce ,mrkev 3 kusy, pepř 1 špetka ,rajský protlak 2 lžíce ,strouhaný parmezán 2 lžíce (nemusí být a když nemám dávám goudu),sůl ,tymián,žloutek 2 kusy. Pečící papír, pekáček

Postup přípravy

Postup přípravy
1. Předehřejeme troubu na 180°C

2. Na velké pánvi či hrnci rozpálíme olej a přidáme okořeněné maso a děláme 2-3 minuty. Do masa přimícháme cibuli a mrkev…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
luxusní šáteček s tvarohem :-)

luxusní šáteček s tvarohem :-)

Potřebné ingredience

1 listové hotové těsto jak prodávají rovnou vyválené (nebo můžete i klasiky) 1vanička tvarohu, cukr moučka dle chuti, ovoce podle vlastní fantazie já dala malé jahůdky v konzervě, 1 vajíčko na potření

Postup přípravy

listové těsto si rozkrájíme na 12,5cm proužky (pokud budete dělat z hotového, když ne volba je na vás,ale musí se Vám vytvořit čtvereček), které přeříznem na polovinu aby nám…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rychlé kuře na paprice

Rychlé kuře na paprice

Potřebné ingredience

500g kuřecích prsíček, 100g másla, 3dl mléka, 2dl smetany, 3-4 lžíce instantní jíšky,1 kostka bujónu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, opečeme na másle dokud nezbělá. Opečené maso zaprášíme mletou sladkou paprikou (může být i pálivá, jak kdo má rád) a krátce opečeme (20vteřin). Pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tříbarevná buchta s tvarohem

Tříbarevná buchta s tvarohem

Potřebné ingredience

Na těsto: 300g másla, 300g moučkového cukru, 1 van. cukr, 1 káv.lžička rumu, 4 žloutky, 3 pol. lžíce mléka, 6 bílků, 400g hl. mouky, 1 kyp. pr. do pečiva, 2 pol. lžíce kakaa Náplň: 2 žloutky, 3 pol. lžíce moučkového cukru, 1 van. cukr, 500g tvarohu (lepší je v papíru ne vanička) 50ml mléka

Postup přípravy

Měkké máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a rum utřeme do pěny. Postupně přidáváme žloutky a mléko. Z 6 bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě se…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s fazolkama na slanině

Pangasius s fazolkama na slanině

Potřebné ingredience

pangasius - množství záleží na vás, 1 - 2 konzervy fazolek, 10dgk anglické slaniny

Postup přípravy

na pánev dáme pečící papír (pro rybu je to lepší pak se nechytá k pánvi). Necháme rozpustit máslo a na něm pak zprudka opečeme okořeněnou rybu z obou stran. Opečeme všechnu rybu…

Zobrazit více...

Kategorie