Narozeninový dort pro alergiky
Potřebné ingredience
Korpus pro alergiky - alergie na vejce a mléko Recept je na jednu vrstvu do dortové formy o průměru 20 cm: 225 g polohrubé mouky 2 lžičky kypřícího prášku 160 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 6 polévkových lžic slunečnicového oleje 250 ml vody trocha kakaa na obarvení cca lžíce (já kakao nedávám, může na něj být alergická reakce) Krém: 1 vanilkový pudink - dr.Oetker 200ml rýžového mléka (z DM drogerie) 2 lžíce Flora light (margarín) na zahuštění kaše Sinlac od Nestlé Želatina: 1,5 balíčku červené želatiny od dr.Oetker (extra silná) - dá se použít i Agar (seženete v prodejnách zdravé výživy) 500ml vody 200g marmelády nebo džemu s kousky ovoce (osvědčila se mi borůvkovo-malinová z Ikea)
Postup přípravy
Korpus:
Vše stačí smíchat v míse. Nemá cenu nic šlehat, stejně je z toho nakonec taková tekutá břečka.
Vzhledem k tomu, že korpus neobsahuje vejce a nejde našlehat, tak z…
Červená čočka trochu jinak
Potřebné ingredience
červená čočka, rajčatovo-bazalkové sugo Alnatura (dají se použít i sekaná rajčata z plechovky nebo čerstvě nasekaná rajčata trochu podušená), sůl, pepř, vajíčko, příloha: těstovinová rýže, těstoviny, brambory, rýže nebo pečivo
Postup přípravy
Uvaříme si téměř doměkka červenou čočku (na 3 porce jsem použila 1/2 pytlíku). Já vařím tak, že dám do hrnce čočku (neproplachuji) a vody cca 2 cm nad. Trochu osolím (stačí…