Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
25dkg moučkového cukru, 15dkg másla, 3vejce, 25dkg polohr. mouky, citronová kůra, 9dkg mletých nebo drcených ořechů ( drcené jsou lepší ), čokoládová poleva.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s máslem a moučkovým cukrem. Přidáme mouku a ostatní suroviny a nakonec vmícháme sníh. Zvolna pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C cca.1hod. Po vychladnutí…
Vepřové žebírko po myslivecku
Potřebné ingredience
600g pečeně, sůl, pepř, 40g oleje, 2 lžíce kečupu, 5 lžíc nakládaných brusinek, citronovou šťávu, 1dl červeného vina, 30g másla, 150g hříbků nebo žampionů, 3cl borovičky ( staré myslivecké, koňaku, whisky ), worcester
Postup přípravy
Nasekaná žebírka na okraji nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách na horkém oleji opečeme, do výpeku přidáme kečup, brusinky, trochu citr. šťávy, červené…
Bylinkové nudle s petrželkou
Potřebné ingredience
300g širokých nudlí, mořská sůl, 5 lžic oleje, 2 malé cibule, 2 str. česneku, 2 svazky petrželky, 200g koktejlových rajčat
Postup přípravy
Nudle uvaříme v osolené vodě s lžící oleje. Oloupeme, nakrájíme a podusíme na vodě cibuli. Česnek oloupeme, petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a několik jich odložíme…
Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
500g uzeného vepřového masa, 250g vepřové plece, 1 veku, 0,5l mléka, 5 vajec, sůl, máslo, pepř, svazek petrželky, mladé kopřivy nebo jarní bylinky
Postup přípravy
Uvaříme obě masa ( každé zvlášť ) a po vychladnutí nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet. Nasekáme…