Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Potřebné ingredience

25dkg moučkového cukru, 15dkg másla, 3vejce, 25dkg polohr. mouky, citronová kůra, 9dkg mletých nebo drcených ořechů ( drcené jsou lepší ), čokoládová poleva.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s máslem a moučkovým cukrem. Přidáme mouku a ostatní suroviny a nakonec vmícháme sníh. Zvolna pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C cca.1hod. Po vychladnutí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové žebírko po myslivecku

Vepřové žebírko po myslivecku

Potřebné ingredience

600g pečeně, sůl, pepř, 40g oleje, 2 lžíce kečupu, 5 lžíc nakládaných brusinek, citronovou šťávu, 1dl červeného vina, 30g másla, 150g hříbků nebo žampionů, 3cl borovičky ( staré myslivecké, koňaku, whisky ), worcester

Postup přípravy

Nasekaná žebírka na okraji nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách na horkém oleji opečeme, do výpeku přidáme kečup, brusinky, trochu citr. šťávy, červené…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bylinkové nudle s petrželkou

Bylinkové nudle s petrželkou

Potřebné ingredience

300g širokých nudlí, mořská sůl, 5 lžic oleje, 2 malé cibule, 2 str. česneku, 2 svazky petrželky, 200g koktejlových rajčat

Postup přípravy

Nudle uvaříme v osolené vodě s lžící oleje. Oloupeme, nakrájíme a podusíme na vodě cibuli. Česnek oloupeme, petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístky a několik jich odložíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

500g uzeného vepřového masa, 250g vepřové plece, 1 veku, 0,5l mléka, 5 vajec, sůl, máslo, pepř, svazek petrželky, mladé kopřivy nebo jarní bylinky

Postup přípravy

Uvaříme obě masa ( každé zvlášť ) a po vychladnutí nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet. Nasekáme…

Zobrazit více...

Kategorie