Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Brněnský dort

Brněnský dort

Potřebné ingredience

TĚSTO NA PLECH: 4 vejce (žloutky), 100g cukru, 70g hladké mouky, trošku prášku do pečiva, sníh z bílků
TĚSTO DO FORMY: 5 vajec (žloutky), 100g cukru, 30g mandlí nebo ořechů-nasekaných, 80g polohr.mouky, 30g rozehřátého másla, kakao caa 2 pol.lžíce, sníh z bílků
KRÉM: 1,5 másla, 0,5l mléka, 1 vanilkový pudink, 300g moučkového cukru
trošku másla na vymazání plechu a formy a hrubou moukou vysypat

Postup přípravy

Obě těsta jsou na přípravu podobná. Nejdříve se vyšlehají žloutky + cukr, postupně přidáváme ostatní suroviny ,nakonec opatrně vmícháme sníh. U těsta do formy pomaličku přidáváme…

Zobrazit více...

Kategorie