Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Pohanka - základní příprava

Pohanka - základní příprava

Potřebné ingredience

pohanka - lámanka

Postup přípravy

Pohanku lámanku nejdříve propláchneme ve studené vodě. Poté ji cca 2-3 minuty vaříme v poměru 1 díl pohanky ku 1,5 dílu vody. Přiklopenou necháme 15 minut dojít.
Nevíte si…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
POHANKOVÁ SEKANÁ (KARBANÁTKY)

POHANKOVÁ SEKANÁ (KARBANÁTKY)

Potřebné ingredience

1,5 hrnku pohanky lámanky 2 cibule 2 stroužky česneku 200 g kysaného zelí strouhanka 1 vejce sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Připravíme si lámanku dle základního receptu a necháme vychladnout. Ve velké míse smícháme dohromady vychladlou lámanku, vejce, najemno nakrájenou syrovou (nebo i restovanou)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JÁHELNÍK

JÁHELNÍK

Potřebné ingredience

250 g jáhel 0,5 l mléka 100 g cukru 4 vejce 30 g másla

Postup přípravy

Jáhly proprat, spařit a dát do osoleného a oslazeného mléka a uvařit. Do vychlazeného přidat žloutky a sníh. Můžete doplnit oříškama nebo ovocem. Dát do formy, nahoru nakrájet…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLÉB "ŠUMAVA"

CHLÉB "ŠUMAVA"

Potřebné ingredience

250 (380) ml vlažné vody 1(1,5) lžíce octa 2 (3) lžice oleje 1 (1,5) lžičky cukru 2 (3) lžičky soli 240 (360) g hladké mouky + špaldové celozrnné (poměr podle chuti) 90 (140) g polohrubé mouky 50 (75) celozrnné žitné mouky 50 (75) g celozrnné pšeničné 1 (1,5) lžičky droždí

Postup přípravy

V uvedeném pořádí dáme všechyny přísady do domácí pekárny a pečeme program č. 1. Hodnoty v závorce jsou pro větší chlebík. Všechny ingredience použijeme nejlépe v biokvalitě, což…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
CITRONOVÁ LIMONÁDA

CITRONOVÁ LIMONÁDA

Potřebné ingredience

citronová šťáva BIO třtinový cukr BIO voda nebo minerálka

Postup přípravy

Třtinovou limonádu připravíme z citrónu, cukru třtinového a minerálky. Množství cukru a citrónu upravíme podle své chuti. Třtinovou limonádu můžeme podávat ve velkém stylu, když…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
JAVOROVÁ LIMONÁDA

JAVOROVÁ LIMONÁDA

Potřebné ingredience

citronová šťáva javorový sirup voda nebo minerálka (sirup a citronovou šťávu nejlépe v biokvalitě)

Postup přípravy

Javorovou limonádu připravíme z 1-2 polévkových lžic javorového sirupu (dle chuti), citronové šťávy a minerálky. Limonádu podáváme studenou a vždy čerstvě připravenou. Můžeme…

Zobrazit více...

Kategorie