Rychlá pařížská bábovka
Potřebné ingredience
1 pařížská šlehačka, 180 g moučkového cukru, 3 vejce, 250 g polohrubé mouky, 1prdopeč.
Postup přípravy
Šlehačku, cukr a vajíčka vyšleháme, pak přidáme mouku s prdopečem. Vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme při 180 st. cca 45 min.
Buchta z patizónu ( nebo cukety)
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky, 2 prdopeče, 2 hrnky nahrubo nastrouhaného patizónu (cukety), 1 hrnek cukru krystal, 1 hrnek oleje, 3 vejce, 3 lžíce kakaa
Postup přípravy
Vše nasypeme do mísy a promícháme. Vlijeme na tukem vymazaný a mokou vysypaný plech s vyšším okrajem nebo pekáček. A pečeme při 175 st. Posypeme cukrem nebo polijeme čokol.…
Jemný ovocný koláč
Potřebné ingredience
100 g Hery, 200 g cukru, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, špetka soli
Postup přípravy
Heru smícháme s cukrem, přidáme vejce, sůl, potom mléko a mouku s prdopečem. Těsto dáme na plech a poklademe libovolným ovocem. Pečeme při 175 st. do zrůžovění.
Rychlý tvarohovo-drobenkový koláč
Potřebné ingredience
500 g polohr. mouky, 1 prdopeč, 200 g moučk. cukru , 200 g másla .
Nádivka: 500 g tvarohu, 500 ml mléka, 2 vejce, cukru dle chuti, rozinky
Postup přípravy
Smícháme mouku s prdopečem, cukrem a máslem a uděláme drobenku. Plech vymažeme tukem a nasypeme polovinu drobenky a na ni nalijeme nádivku, rozetřeme. Posypeme zbylou drobenkou a…