Kapr na víně
Potřebné ingredience
Kapr,česnek,sůl,máslo,víno(já použila rulandské šedé,tchyně měla doma červené,jaké nevím)
Postup přípravy
Kapra omyjeme a osušíme,neporcujeme. Celého posolíme a potřeme česnekem,jak z venku,tak uvnitř.Česnekem nešetříme.Dovnitř kapra vložíme silnější plátek másla a položíme ho na…
Pomazánka z nivy
Potřebné ingredience
Niva cca 20dkg,česnek (2 stroužky),majolka Helmanska 250g
Postup přípravy
Nivu nastrouhejte na jemno,česnek prolisujte a přidejte majolku.Nejprve půlku skleničky promíchejte a podle sebe přidávejte tolik majonézy,aby se pomazánka lehce natírala.Je to…
Vřetena s hermelínovou omáčkou
Potřebné ingredience
300g mletého,olej,sůl,100ml zel.vývaru,2 tavené smetanové sýry,250ml smetany,120g hermelínu,těstoviny
Postup přípravy
Maso osmahněte na oleji,opepřete,osolte,přidejte nakrájené taveňáky a nehte rozpustit.Přilijte vývar,povařte a zalijte smetanou.Hermelín nakrájejte na kousky a přidejte do omáčky…