Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dezert s kokosovým krémem a Pedro bonbonky

Dezert s kokosovým krémem a Pedro bonbonky

Potřebné ingredience

2 lžíce nakrájených mandlírn400 g vychlazeného kokosového mléka z plechovky rn1 mango nakrájené na plátkyrn1 balíček Pedro Hambáčern½ hrnečku malin (nebo borůvek či jahod)

Postup přípravy

Plechovku s kokosovým mlékem otočíme směrem dolů a odlijeme kokosové mléko. Zbyde nám kokosový krém, který dáme do mixéru a mixujeme po dobu jedné až dvě minuty dohladka. Pokud by…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
FOCACCIA-tradiční italský chléb

FOCACCIA-tradiční italský chléb

Potřebné ingredience

Suroviny: 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, ½ kávové lžičky soli, 125 ml vlažného mléka, 125 ml vlažné vody, 10 g čerstvých kvasnic, 1 PL krystalového cukru, 50 g olivového oleje.

Postup přípravy

Ve vlažné vodě s mlékem rozmícháme kvasnice, přidáme cukr, olej a polovinu mouky. Nakonec doplníme solí a zbytkem mouky. Vypracujeme těsto, které necháme v pokojové teplotě…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Müsli pečené v troubě

Müsli pečené v troubě

Potřebné ingredience

500 g jemných ovesných vloček, 140 g kokosu, 100 g slunečnicových semínek, 100 g mandlových plátků, 90 g nasekaných lískových oříšků, 100 g nasekaných vlašáků, 1 konzerva Salka, 75 g rozinek, 100 g nasekané čokolády.

Postup přípravy

Na vysoký plech 30x40 cm nasypeme 1 sáček ovesných vloček, přidáme to, co máme doma nebo co máme rádi kromě rozinek a čokolády, vše promícháme se Salkem. Vložíme do předehřáté…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí na víně

Krůtí na víně

Potřebné ingredience

600 g krůtího masa, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer - v poměru, jak to máte rádi), 80 g cibule,, 250 ml červeného vína, 50 g uzené slaniny, sůl, 2 bobkové listy, provensálské koření, olej na orestování masa, na zahuštění 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu +100 ml vody

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- zeleninu pokrájet na tenké nudličky
- cibuli pokrájet na hrubší kousky (čtvrtměsíčky)
- maso nakrájet na větší kousky (cca 50 - 70 gramů)
-…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný cuketový chlebíček

Výborný cuketový chlebíček

Potřebné ingredience

200 g oloupané nahrubo nastrouhané cukety,250 g hladké mouky,20 g kakaa,1 prášek do pečiva,1 vanilkový cukr,120 g moučkového cukru,2 vejce,120 ml oleje , ořechy nahrubo nasekané vlašské či lískové-co máme

Postup přípravy

Do mísy si prosijeme mouku s práškem do peč.,kakaem,přidáme oba cukry,nastrouhanou cuketu,vejce,olej a vše promícháme.těstem naplníme chlebíčkovou formu (mám formu,která se…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč ,jak ho dělám já

Boršč ,jak ho dělám já

Potřebné ingredience

asi 300 g libového vepřového masa,1 cibule,1 lžíce olivového oleje,1 mrkev,1 malá petržel,kousek celeru( asi 1/4 z malého).250 g zelí,300 g brambor,4 malé červené řepy,asi 3 str.česneku,6 kuliček pepře,5 kuliček nového koření,2 bobkové listy,drcený kmín,sůl,1 malý rajčatový protlak,ocet a cukr na dochucení,zakysaná smetana

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme maso nakrájené na menší kostky a osmahneme,zalijeme vodou,přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na menší kousky,zelí na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Nadýchané švestkové knedlíky- zadělané v domácí pekárně

Potřebné ingredience

230 ml mléka,1 lžíce olivového oleje,1 žloutek,500 g hrubé mouky,1 káv.lžička soli,2 lžičky cukru,25 g droždí,švestky,mák a cukr na posypání,sádlo na polití

Postup přípravy

Do nádoby pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny,pak sypké -navrch rozdrobíme droždí a zapneme program těsto.Nakynuté vyklopíme na pomoučený vál a oddělujeme kousky,které plníme…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Vepřové karé se žampiony a bramboro-petrželovými noky

Potřebné ingredience

* KARÉ: 500 g vepřového karé, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 1 cibule, mletá sladká paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl, hladká mouka na poprášení masa, olej na smažení, 50 ml vody na podlití (nebo vývaru), něco na zahuštění (instantní jíška, hraška...), na dochucení instantní šťáva na světlá masa (pokud se nepodlévalo vývarem); * NOKY: 500 g brambor, 50 g krupice, 50 g hladké mouky, 1 vejce, hrst nasekané petrželky, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky, osolit, opepřit a poprášit hladkou moukou
- slaninu pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na jemno
- česnek…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Potřebné ingredience

200 g turistického salámu-nebo vysočiny v celku,1 větší cibuli, 1 pomazánkové máslo(bez příchuti),1 kostičku taveného sýra,3 stroužky česneku(nebo podle chuti),1 sáček malé balení tatarské omáčky,2 lžíce plnotučné hořčice.

Postup přípravy

Salám si nahrubo nastrouháme do mísy,přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a pak ostatní přísady-vše pořádně promícháme.Podáváme obložené zeleninou.Této pomazánky je opravdu hodně …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

asi 400 g vepřové plece-bez kosti,400 g mrkve,200 g pórku,500 g brambor,sůl.pepř,máslo,500 ml masového vývaru (dělám z kostky)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a na másle opečeme,přidáme sůl.opepříme a zalijeme vývarem-dusíme asi 30 minut.Mezitím si očistíme zeleninu a pokrájíme :mrkev a pórek na kolečka,brambory…

Zobrazit více...

Kategorie