Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinkový krém-dorty, cukroví, moučníky

Pudinkový krém-dorty, cukroví, moučníky

Potřebné ingredience

2 pudinkového prášky,100 g cukr krupice,100 g másla,půl litru mléka.

Postup přípravy

V mléce uvaříme klasicky oba pudinky, bez cukru. Necháme za občasného promíchání vychladnout, promícháváme proto, aby se netvořil škraloup. Změklé máslo vyšleháme s cukrem. Hmotu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro začátečníky

DOMÁCÍ BRAMBOROVÝ CHLÉB - recept polopatycký i pro…

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké pšeničné (nebo špaldové) mouky, 1 hrnek celozrnné, já měla špaldovou, 1 hr. žitné mouky, (budu postupně zkoušet i jiné kombinace), 1 lžička suš. droždí, 3/4 hrnku vařených jemně strouhaných brambor, 1 pol. lž. soli, 1 lžička kmínu,1 lžíce oleje,1 lžíce octa, 2 hrnky vody

Postup přípravy

Chléb kyne přes noc, je třeba s tím počítat. Všechny přísady smícháme v tužší! těsto, kynutím těsto zřídne.Někdy je třeba přidat vodu nebo naopak mouku, záleží na použitých…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenské halušky z brambor.

Slovenské halušky z brambor.

Potřebné ingredience

500g bramborrn 300g hladké moukyrn 1 vejcern sůl

Postup přípravy

Brambory oloupu, opláchnu a nadrtím na velmi jemno v mixeru(já dělám na drtiči v Ronicu ) . Na ručním struhadle se to dělá na těch kostičkách (nejjemnější). Osolím ,přidám vejce…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA od Silvie S. (since07) ID 105481 |

PUDINKOVÁ MOKRÁ BUCHTA od Silvie S. (since07) ID…

Potřebné ingredience

200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 4 vejce, 1 dl oleje, 1,5 dcl mléka, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, 2 kelímky zakysané smetany, Granko, pudink - ingredience: 0,5 l mléka, 1 vanilkový pudink, 1 lžíce cukru

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme.
Pak přidáme olej, mouku a prdopečiva.

Na vymazaný vysypaný plech nalijeme těsto.
Připravíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s krémem

Jablkový koláč s krémem

Potřebné ingredience

150g měkkého másla, 50g cukru, 30g mletých mandlí, 1 vejce, citrónová kůra, sůl, 150g hladké mouky, 130g špaldové celozrnné mouky. Náplň: 3 jablka, 200g creme fraiche, 150g šlehačky, 20g cukru, 3 žloutky, mletá vanilka. Citrón do vody na namáčení jablek, meruňková marmeláda na potření

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, kůru, mandle a mouky. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout. Poté rozválíme do koláčové formy (26cm), okraje seřízneme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňové brownies

Dýňové brownies

Potřebné ingredience

150g hořké čokolády (alespoň 70%), 3 vejce, 50g třtinového cukru, 90g hladké mouky, sůl, 170g přírodního sýru (Philalephia, lučina,...), 120g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná dýně), 1/4 lžičky kardamomu, 1/2 lžičky zázvoru, 1/4 lžičky hřebíčku, 20g cukru do krému

Postup přípravy

Čokoládu s máslem rozpustíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme čokoládu a až nakonec vmícháme mouku. Na krém všechny ingredience…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Dýňové kari

Dýňové kari

Potřebné ingredience

malá dýně, 2 velké hrsti vařené cizrny, 1 plechovka kokosového mléka, kousek brokolice nebo květáku, 4 lžíce sekaných rajčat, lžička kari, lžička kurkumy, kousek chilli papričky, sůl, citrónová kůra, rýžový olej, černý sezam, trochu vývaru (cca 200ml), petrželka k posypání, ev. trochu cukru

Postup přípravy

Na oleji orestujeme kousky dýně, krátce i koření a zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přidáme rajčata a cizrnu. Necháme dusit, dokud není dýně měkká a tekutina zredukovaná do…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Luštěninovo-rýžové placky

Luštěninovo-rýžové placky

Potřebné ingredience

luštěniny (červená čočka, hnědá čočka, mungo, rýže, sůl

Postup přípravy

Luštěniny a rýži namočíme do horké vody na několik hodin, poté slijeme, dáme čistou vodu a rozmixujeme nahrubo. Necháme přes noc v lednici a druhý den rozmixujeme co nejvíc…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z fazolí

Míša řezy z fazolí

Potřebné ingredience

2 plechovky červených fazolí, 3 malé hodně zralé banány, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce medu, 80g špaldové mouky, 60g olivového oleje, 1/2 PP. Náplň: 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh v alobalu, med dle chuti. Poleva: čokoláda, kakaové máslo

Postup přípravy

Fazole propláchneme a rozmixujeme s banány a olejem. Pak zašleháme zbylé ingredience. Pečeme v menším pekáčku ve vyhřáté troubě na 180-200°C asi 30min. Necháme vychladnout, poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PODZIMNÍ ŠTRŮDL

PODZIMNÍ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g hladké špaldové mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 250 g tuku, 100 ml studené vody, 2 lžičky octa, špetka soli, troška vanilky Krém: 1 pudink, mléko, Čekankový sirup, tvaroh Šlehačka 200 ml šlehačky, rumová tresť, Čekankový sirup, 250 g tvarohu Dýňové pyré: vaření dýně s Čekankovým sirupem a skořicí

Postup přípravy

Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
2. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet (mouky hladká a celozrnná špalkov). Nejlepší je nechat za nás pracovat…

Zobrazit více...

Kategorie