SKLÁDANÉ LISTOVÉ KOLÁČKY s tvarohovo-pudinkovou náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Balíček listového těsta, bílek na potření. Náplň: Tvarohová-250 g tvarohu, 1 PL cukru moučky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Pudinková-4 deci mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru, plátek másla. Dále do náplně: Rozinky, nebo sušené brusinky, borůvky, višně (lze použít i mix drobného sušeného ovoce, které můžeme předem namočit do rumu).
Postup přípravy
Postup práce:
Uvaříme pudink, do horkého vložíme plátek másla a za občasného míchání necháme vychladnout.
Tvaroh, moučkový a vanilkový cukr s citronovou kůrou dobře…
SMAŽENÝ KVĚT dýně Hokkaido s náplní
Potřebné ingredience
Ingredience: Na těstíčko-trochu hladké mouky, vody, piva, soli, 1 vejce (nemusí být). Do náplně podle počtu květů- kousky mozarelly a řezy sardelových filetek. Ke smažení-olej. Na přílohu-čerstvý zeleninový salát, plátky rajčat.
Postup přípravy
Postup práce:
V misce si předem připravíme hustší těstíčko, které na 30 minut vložíme do ledničky.
Čerstvě utržené květy vložíme na okraj talířku, stopkami do středu, které…
OVOCNÉ DROBENKOVÉ KOSTKY se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Ingredience na drobenkové těsto: 200 g hladké mouky, 100 g cukru krystal, trochu soli, 1 KL prášku do pečiva, 90 g měkkého másla. Ingredience na smetanový krém: 50 g krystalového cukru, 1 celé vajíčko, 15 g hladké mouky, 130 g zakysané smetany. Nakonec ovoce: 300 g vypeckovaných třešní, výborné jsou také borůvky i švestky.
Postup přípravy
Postup práce:
Ze všeho nejdřív vypeckujeme třešně a necháme odkapat.
Nachystáme si pekáček 20x20 cm s pečícím papírem.
Dále spojíme všechny suroviny na drobenku, ¾ jí…