Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
MLSOUNI Z KOTLET

MLSOUNI Z KOTLET

Potřebné ingredience

 4-6 kotlet
MARINÁDA
 3 PL oleje
 1 KL hořčice
 1 KL pepře
 1 KL Worcesterské omáčky
 2 stroužky česneku
 2 celá vejce
 2 KL škrobové moučky
 1 KL kečupu
 sůl

Postup přípravy

1. kotlety naklepeme a mírně posolíme
2. marinádu si připravíme tak, že smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do nich naložíme
3. necháme marinovat minimálně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MARLENKA, MEDOVNÍK

MARLENKA, MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

100 g másla, 2PL medu, 250 g cukru, 1 KL octa, 1 PL jedlé sody, 2 vejce a 700 g hladké mouky.
Na krém 250 g másla, 1 slazené kondenzované mléko, mleté vlašské ořechy a koňak (nemusí být).

Postup přípravy

Ve větším hrnci rozpustit máslo, med, cukr, poté přidat ocet smíchaný se sodou, směs začne trochu kypět, přimíchat vejce, když vznikne hnědá pěna, odstavit z ohně a přimíchat -…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
JAHODOVÉ KNEDLÍKY 18ks

JAHODOVÉ KNEDLÍKY 18ks

Potřebné ingredience

Suroviny:

 400 g hrubé mouky
 1 lžíce cukru
 1 lžíce másla
 1/4 l mléka
 1 vejce
 1/2 kostičky droždí (20g)
 špetka soli

Postup přípravy

1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr, lžičku mouky a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek
2. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, vlijeme kvásek, promícháme, přidáme vejce a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PANENKY S BROSKVEMI

VEPŘOVÉ PANENKY S BROSKVEMI

Potřebné ingredience

 600 g vepřových panenek
 4 cibule šalotky
 3 lžíce oleje
 1 menší broskvový kompot
 3 lžíce světlé sojové omáčky
 1 kostka bujónu
 pepř, kari, bazalka
 škrobová moučka

Postup přípravy

1. Kompot scedíme. A broskve nakrájíme na osminky. Štávu z kompotu spolu s kostkou bujónu povaříme v hrnku, vytvoříme vývar.
2. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ROLÁDA S CITRONOVOU ŠLEHAČKOU

ROLÁDA S CITRONOVOU ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

Suroviny:

 2 vejce
 90 g cukru
 1/2 sáčku vanilkového cukru
 sůl
 100 g hladké mouky
 1/4 KL kypřícího prášku
 20 g másla
 2 PL želatiny
 1/4 KL nastrouhané citronové kůry
 3 PL citronové šťávy
 100 ml smetany

Postup přípravy

1. Vejce, 2 lžíce vařící vody, 60 g cukru, vanilkový cukr a sůl našleháme do pěny
2. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec rozpuštěné máslo
3. Těsto nalijeme na plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEPEČENÝ DORT Z PIŠKOTŮ

NEPEČENÝ DORT Z PIŠKOTŮ

Potřebné ingredience

Suroviny:

 2 (2,5) balíčky dětských piškotů
 2 zakysané smetany
 2 šlehačky (stačí i jedna)
 ztužovač šlehačky
 vanilkový cukr
 rum
 ovoce – možno čerstvé, nebo kompot – nejlépe meruňkový

Postup přípravy

1. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem a opatrně smícháme se zakysanou smetanou, rumem
2. Dortovou formu vyložíme piškoty, na to natřeme polovinu šlehačkové…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÉ OSVĚŽENÍ

OVOCNÉ OSVĚŽENÍ

Potřebné ingredience

Suroviny:

 160 g hladké mouky
 100 g másla
 30 g moučkového cukru
 1 vanilkový cukr
 1 vejce
náplň:
 4 plátky želatiny
 250 g nízkotučného tvarohu
 200 g bílého jogurtu
 120 g moučkového cukru
 šťáva z jednoho pomeranče
 šťáva z 1/2 citronu
na oblohu:
 různé druhy drobného ovoce (angrešt, maliny apod.)
na želé:
 250 ml šťávy z černého rybízu (např. džus)
 1 želé

Postup přípravy

1. Všechny suroviny propracujeme na hladké těsto a odložíme na 1/2 hodiny do chladničky
2. Ze dvou třetin těsta vyválíme plát, který položíme na dno dortové formy (26Ø)…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BOSKOVICKÝ MĚŠEC

BOSKOVICKÝ MĚŠEC

Potřebné ingredience

 600 g vepřové kýty
 200 g klobásy
 80 g slaniny
 200 g kysaného zelí
 100 ml smetany
 80 g cibule
 60 g tuku
 100 ml vývaru
 1 vejce
 hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari

Postup přípravy

1. Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeným natvrdo a klobásou.
2. Naplněné maso zabalíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BEEF SOTE

BEEF SOTE

Potřebné ingredience

 Maso hovězí (nebo vepřové)
 Cibule
 Kapie (čerstvá, sterilovaná)
 Kyselý okurek
 Pepř, česnek, sůl

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova
2. Přidáme maso na drobné nudličky a spolu s cibulí opečeme, osolíme, opepříme.
3. Červenou papriku nakrájíme na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

 600 g vepřového (z kýty, plecka)
 sůl, mletý pepř
 40 g sádla
 1 cibule
 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření
 masový vývar
 30 g hladké mouky
 2,5 dcl smetany
 cukr, citronová šťáva

Postup přípravy

1. Maso posolíme, opepříme a opečeme na sádle
2. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.
3. Podlijeme…

Zobrazit více...

Kategorie