Ovocno-jogurtový nanuk
Potřebné ingredience
200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)
Postup přípravy
Ovoce rozmixovat do hladka.
Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.
Kuřecí nadívaná stehna s bramborami z remosky
Potřebné ingredience
kuřecí stehna, brambory, koření na kuře, sůl, na nádivku vejce (cca 1 na dvě stehna) + hrášek + kousek slaniny, máslo (Ghí)
Postup přípravy
Nejprve připravit nádivku - na pánvi osmahnout na drobno pokrájenou slaninu + hrášek + vejce.
Na kuřecích stehnech udělat uprostřed kapsu pod kůží a pod ní nacpat nádivku.…
Hovězí guláš s mrkví
Potřebné ingredience
500 g hovězí kližky, 4 mrkve, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 100 ml vody, 100 ml piva (nejlépe černého), v případě potřeby něco na zahuštění (chléb, perník, hraška, jíška...)
Postup přípravy
Maso pokrájet na větší kostky a vložit do hrnce (možno předtím zatáhnout na pánvi, ale není nutné).
Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka a přidat do hrnce k masu.
Celozrnná cihlička z remosky
Potřebné ingredience
200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání
Postup přípravy
Recept je od Tescomy, množství do 500g formy, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm).
Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do…
Rybízový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.
Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.
Připravit drobenku - máslo…
Kávová brioška z remosky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejprve si připravit espresso nebo…
Jahodovo-kokosový moučník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.
Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…
Třešňový moučník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, malá špetka soli, 80 g změklého másla, 130 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 130 g řeckého jogurtu, 200 g třešní; * POLEVA: 40 g plátků mandlí, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce rozpuštěného másla; * GLAZURA: 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce mléka
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,2 l (tady konkrétně je forma Silikomart Saturn), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Třešně vypeckovat a pokrájet na poloviny…
Ovocný z remosky
Potřebné ingredience
200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat…
Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou
Potřebné ingredience
plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)
Postup přípravy
Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…