Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocno-jogurtový nanuk

Ovocno-jogurtový nanuk

Potřebné ingredience

200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)

Postup přípravy

Ovoce rozmixovat do hladka.

Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.

Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí nadívaná stehna s bramborami z remosky

Kuřecí nadívaná stehna s bramborami z remosky

Potřebné ingredience

kuřecí stehna, brambory, koření na kuře, sůl, na nádivku vejce (cca 1 na dvě stehna) + hrášek + kousek slaniny, máslo (Ghí)

Postup přípravy

Nejprve připravit nádivku - na pánvi osmahnout na drobno pokrájenou slaninu + hrášek + vejce.

Na kuřecích stehnech udělat uprostřed kapsu pod kůží a pod ní nacpat nádivku.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500 g hovězí kližky, 4 mrkve, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 100 ml vody, 100 ml piva (nejlépe černého), v případě potřeby něco na zahuštění (chléb, perník, hraška, jíška...)

Postup přípravy

Maso pokrájet na větší kostky a vložit do hrnce (možno předtím zatáhnout na pánvi, ale není nutné).

Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka a přidat do hrnce k masu.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Celozrnná cihlička z remosky

Celozrnná cihlička z remosky

Potřebné ingredience

200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání

Postup přípravy

Recept je od Tescomy, množství do 500g formy, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm).


Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč z remosky

Rybízový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 120 g pšeničné polohrubé mouky, 60 g špaldové mouky, 130 g cukru krupice, 130 g mléka, 60 g oleje, 1 vejce, ½ sáčku prášku do pečiva (tedy 6 g); trochu rozpuštěného másla na vymazání formy, trochu strouhaného kokosu na vysypání formy; * NA POVRCH: 250 g čerstvého rybízu; * DROBENKA: 20 g másla, 40 g polohrubé mouky, 50 g cukr krupice

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Formu vymazat máslem a vysypat kokosem.

Připravit drobenku - máslo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávová brioška z remosky

Kávová brioška z remosky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve si připravit espresso nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.

Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový moučník z remosky

Třešňový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, malá špetka soli, 80 g změklého másla, 130 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 130 g řeckého jogurtu, 200 g třešní; * POLEVA: 40 g plátků mandlí, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce rozpuštěného másla; * GLAZURA: 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce mléka

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,2 l (tady konkrétně je forma Silikomart Saturn), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Třešně vypeckovat a pokrájet na poloviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný z remosky

Ovocný z remosky

Potřebné ingredience

200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Potřebné ingredience

plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)

Postup přípravy

Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…

Zobrazit více...

Kategorie