Želatinový s ovocem
Potřebné ingredience
Piškot, krém ze šlehačky a pomazánkového másla, ovoce, želatina.
Kaktus
Potřebné ingredience
Mramorovaný korpus, světlý krém s kaší s kousky čokolády, mandarinky, banány, džem z lesního ovoce. Váha odhadem kolem tří kil, zapomněla jsem ho zvážit a vzpomněla jsem si, až už byla nejméně čtvrtina snědená :-( :-)
Čokoládový dort
Potřebné ingredience
Tmavý korpus, uvnitř krém ze šlehačky a pařížské šlehačky, navrchu čokoládový. Čokoozdoby.
Kabelka
Potřebné ingredience
Ořechový korpus, krém z pomazánkového másla a šlehačky, mantinely z krému z kaší. Proloženo broskvemi, potah mléčný marcipán. Váha 1,80 kg.
Postup přípravy
Korpus jsem upekla ve formě na biskupský chlebíček, takže nebyl skoro žádný ořez.
Králík
Potřebné ingredience
Světlý korpus (recept na mramorovaný, ale bez kakaa), krém s kaší s čokoládou, meruňková marmeláda, broskve, mléčný marcipán.Váha 3,10 kg
Kočička
Potřebné ingredience
Světlý a tmavý korpus, džem lesní směs (mimochodem vynikající, z Lidlu, prodávaný jako ovocná pomazánka v kelímku), krém z kaše s ledovými kaštany, banány. Potah mléčný marcipán, váha 2,30 kg.
Postup přípravy
Viděla jsem tady tolik krásných kočiček, že jsem si ji nutně potřebovala vyzkoušet. MOC děkuji za inspiraci, hlavně Ivaně E. Jen ta moje vyšla trošku přežraná :-)
Prasátko na grilovačku do práce
Postup přípravy
Světlý a tmavý piškot, krém s kaší z ledových kaštanů, banány, džem z lesního ovoce. Potah varna, váha 3,2 kg.
Notebook pro syna k 18
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, mandlová potahovka, krém z pom. másla a šlehačky, broskve, notebook z dortových oplatek, obrazovka je zalaminovaný obrázek, děkuji dobré duši, která to vymyslela. Celková váha 5 kg.
Velikonoční beránci
Potřebné ingredience
Těsto na olejovou bábovku. Jeden pocukrovaný, druhý zdobený vařeným sněhem (Z nouze cnost, protože se trošku natrhl při vyklápění, což sem potřebovala zamaskovat :-)) Je z pouze jednodílné formy.
Čokoládový dort
Potřebné ingredience
Kakaový korpus, pařížský krém kombinovaný s šlehačkovým, ozdobený máslovým čokoládovým krémem a ozdobami z čokolády a modelovací čokolády.