Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, kostka kvasnic, 80 g másla, 70 g krupicového cukru, špetička soli, 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, vanilkový cukr a trocha citrónové kůry. Na pokladení: povidla, tvaroh - kostka tvarohu, šlehačka, moučkový cukr, vanilkový cukr. Olej na smažení.

Postup přípravy

Uděláme si kvásek - do kastrůlky nalijeme trochu mléka, 3 lžičky cukru a mírně zahřejeme. Do teplého mléka rozdrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetičku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bebe střecha

Bebe střecha

Potřebné ingredience

1 bebe sušenky světlé, 1 bebe sušenky tmavé, 2 pomazánkové másla, šlehačka, vanilkový cukr, 5 lžic moučkového cukru, 2 banány, rum na pokapání, alobal

Postup přípravy

Na kus alobalu poklademe střídavě světlé a tmavé bebečka (3 řady a 7 sloupců). Pokud začínáme tmavým bebečkem, další řadu budeme začínat světlým a poslední řadu zase tmavým…

Zobrazit více...
DORTY
Mimoň

Mimoň

Potřebné ingredience

váha: 3 kg

MOUČNÍKY, POHÁRY
Hanácké koláčky

Hanácké koláčky

Potřebné ingredience

Ingredience: 120 g másla, 80 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, citrónová kůra, 2 žloutky, 30 g droždí, 1 lžička cukru na kvásek, 125 ml mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 500 g hladké mouky. Na náplň: 50 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka citronové kůry, 1 žloutek, 300 g měkkého tvarohu (z papíru). Na drobenku: 50 g polohrubé mouky, 40 g moučkového cukru, 40 g másla. Na dohotovení: pečící papír na plech, vejce na potření, marmeláda.

Postup přípravy

Máslo vyšleháme s oběma cukry, solí, citrónovou kůrou a žloutky. Z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka vymícháme kvásek a necháme ho vzejít. Ze smetany připravíme pevnou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta Margot

Buchta Margot

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 velká margotka, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 1 šlehačka, 1 hrnek mléka (vlažného), 1 vanilkový cukr, 3 vejce (z bílků sníh). Na dohotovení: čokoláda, kokos.

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, margotku nastrouhat a nakonec vmíchat sníh z bílků. Upečeme ve vymazaném a vysypaném plechu na cca 170 C (horkovzduch). Ještě teplé polijeme čokoládou a…

Zobrazit více...
DORTY
Dort Pokémon

Dort Pokémon

Postup přípravy

váha: 3,5 kg

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lentilkové sušenky do školky

Lentilkové sušenky do školky

Potřebné ingredience

250 g másla (změklého), 165 g krupicového cukru, 2 lžičky mandlového aroma, 1 žloutek, 335 g polohrubé mouky, lentilky

Postup přípravy

Máslo a cukr vyšleháme, přidáme mandlové aroma a žloutek. Nakonec mouku a uhněteme těsto. Těsto dáme na chvilku odpočinout do lednice.
Z těsta odebíráme a z kousku mezi…

Zobrazit více...

Kategorie