Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s jablíčky a brusinkami

Vepřová panenka s jablíčky a brusinkami

Potřebné ingredience

vepř. panenka
hl. mouka
olej
steak koření
koření na americké brambory
sůl, pepř
worcester
jablko
máslo
brusinky
bílé víno
angl. slanina
jarní cibulka
citron

Postup přípravy

Panenku rozkrájíme na větší špalíčky. Neklepeme !!! Pokapeme worcesterem. Posypeme ji steakovým kořením, kořením na americké brambory a lehce poprášíme moukou a ve všem to pěkně…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh

Pstruh

Potřebné ingredience

pstruh
cibulka
máslo
slanina
česnek
sůl, steak koření, koření na ryby, bílé víno, sl. paprika, kmín

Postup přípravy

Pstruha zbavíme šupin. Omyjeme. Do pekáčku dáme angl. slaninu. Na to pstruha. Osolíme, i uvnitř. Česnek rozmačkáme a smícháme s trochou vody a pomažeme tím pstruha. Posypeme vším…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
RAŽNIČI

RAŽNIČI

Potřebné ingredience

kuřecí prsa
vepřová plec
cibule
točený salám
angl. slanina
bílá paprika, červená paprika
steak koření
sůl
pepř
sl. paprika
worcester
olej
voda

Postup přípravy

Na střídačku jsem dávala do pekáčku vepř. maso, cibuli, angl. slaninu, kuřecí maso, točený salám, papriky......a pořád dokola, až byl pekáč plný. Nakonec jsem celý pekáček…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí file

Rybí file

Potřebné ingredience

file, používám kostky od Nowaca bez kostí
hl. mouka
sl. paprika
citron
kmín
sůl
máslo
olej
voda
mražená zelenina, kterou má kdo rád

Postup přípravy

File necháme trochu povolit. Osolíme, pocitronujeme, posypeme sl. paprikou a zaprášíme hl.moukou. Dáme na rozpálený olej s máslem. Opečeme z obou stran. Přidáme kmín. Maličko…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ ze dvou druhů masa

GULÁŠ ze dvou druhů masa

Potřebné ingredience

kližkavepřová pleccibulesádlokmínkoření od Vitany maďarský gulášsl. paprika, pálivá paprikasůl, pepřkozí rohyčerstvá zelená paprikahotová tmavá jíška Knorr česnekmajoránkarajský protlak

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nadrobno. Cibuli osmahneme na sádle do zlatova. Nespálit. Přidáme hovězí maso a orestujeme ze všech stran. Přidáme rajský protlak. Pořádně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička jedna báseň :-))

Krkovička jedna báseň :-))

Potřebné ingredience

5 plátků krkovičky
2 velké cibule
10 malých čerstvých žampionů
olej
steak koření, koření americké brambory, sůl, pepř, sl. paprika, pálivá paprika, worcester, sojovka
anglická slanina
tmavá jíška Knorr
hermelín

Postup přípravy

Maso nařízneme na okrajích, aby se nekroutilo. Naklepeme. Posypeme kořením steak a kořením na americké brambory. Zprudka opečeme na trošce oleje.
Do pekáče nasypeme cibuli na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá polévka s drožďovými knedlíčky

Rychlá polévka s drožďovými knedlíčky

Potřebné ingredience

cibule
droždí
majoránka, sůl, pepř, muš.oříšek
olej
strouhanka
vajíčko

mražená zelenina
solčanka
petrželka

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku. Rozpustíme kostku droždí. Odstavíme. Přimícháme vajíčko. Strouhanku. Sůl, pepř, majoránku, muš. oříšek.
Uděláme hustou směs.

Na trošce oleje…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Buřtguláš

Buřtguláš

Potřebné ingredience

cibule
točený salám nebo buřty
sl. paprika, pálivá paprika, kmín, sůl, pepř
brambory
hl. mouka nebo hotová jíška knorr
voda
sádlo nebo olej

Postup přípravy

Na oleji nebo na sádle zpěníme cibuli. Orestujeme salám na kostičky. Zasypeme sl. paprikou a pálivou paprikou, kmínem, zamícháme a podlijeme. Osolíme, opepříme. Přidáme brambory…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

těstoviny (jaké má kdo rád)
losos
smetana
citron
smetanový sýr
máslo
sůl, rozmarýn čerstvý
bílé víno

Postup přípravy

Lososa necháme rozmrznout. Prokapeme citronem. Osmahneme ho na másle, až se začne rozpadat na kousky. Podlijeme vínem. Osolíme, přidáme citron a rozmarýn.
Dusíme. Přilijeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákový mozeček

Květákový mozeček

Potřebné ingredience

máslo
cibule
květák
sůl, kmín, pepř
vajíčka

Postup přípravy

Uvaříme si květák do poloměka. Na másle zpěníme cibulku. Přidáme rozsekaný květák, přidáme kmín, sůl, pepř. Trochu podlijeme vývarem. Rozkvedláme vajíčka a rozmícháme je do…

Zobrazit více...

Kategorie