SMETANOVO- JOGURTOVÝ ZÁKUSEK S ANANASEM
Potřebné ingredience
SUROVINY NA KORPUS: 2 balení BE BE sušenek, ½ kostky rozpuštěného, vlahého másla. SUROVINY NA NÁPLŇ: 3 husté bílé jogurty (nejlépe řecké), 3 deci smetany ke šlehání (nejlépe rostlinná), 2 PL moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 PL šťávy z kompotovaného ananasu, 4 rozmačkaná kompotovaná ananasová kolečka (nemusí být), 1-2 sáčky želatinového ztužovače. SUROVINY NA ŽELATINOVOU POLEVU: 4 kompotovaná ananasová kolečka, 2 PL jemného krystalového cukru (je třeba počítat s tím, že ananas i šťáva jsou již sladké), šťáva z jednoho citronu, zbytek kompotované ananasové šťávy (bez dvou PL do náplně-konzerva na celý recept-500 g), 4 plátky želatiny, 5 PL vody, 4 kolečka kompotovaného ananasu na ozdobu.
Postup přípravy
POSTUP-KORPUS:
Pomleté nebo nastrouhané sušenky promícháme s vlahým rozpuštěným máslem. Tuto směs pevně namačkáme na dno dortové formy s pečícím papírem a dáme zatuhnout do…
Pomazánka z pečeného česneku
Potřebné ingredience
3 palice česneku, Čerstvý sýr (lučina, žervé) 150 g, Olivový olej 50 ml, Čerstvě namletý pepř, Sušený tymián, RACIO Knäck Snack s červenou řepou
Postup přípravy
Česnek horizontálně přepulte a jednotlivé části položte na kousky alobalu. Česnek osolte, opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a zabalte do balíčků. Balíčky dejte péct do…
NADÝCHANÉ CAPPUCCINOVÉ MUFFINKY
Potřebné ingredience
260 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 220 g vlažného mléka, 115 g vlahého rozpuštěného másla, 1 větší vejce, 30 ml silné kávy, ½ KL soli.
Postup přípravy
Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme oba cukry, sůl, vše smícháme a odstavíme bokem. Do další misky vložíme vejce s máslem, které spojíme s mlékem a kávou.…
Chleba se sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
450g polohrubé mouky, 1 sáček suš. droždí, 3dcl vlažné vody, 1ČL soli, 2 ČL sušené bazalky, trochu oleje z rajčat, sušená rajčata
Postup přípravy
Ze všech ingrediencí uhněteme těsto, krájené rajčata dáme až na konec. Po vykynutí v chlebíčkové formě, pečeme na 180´C dozlatova. Po zaklepání by se měl ozvat dutý zvuk.
Hluchec
Potřebné ingredience
3-4 syrové strouhané brambory, 500 g polohrubé mouky, 5 lž oleje, 1-2 vejce, majoránka, 8 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 50 g droždí, 500 ml horkého mléka
Postup přípravy
Je to vlastně Bramborová buchta, které u nás na Plzeňsku říkáme Hluchec.
Do hrnce dáme vrstvu droždí, mouky, brambor a zalijeme horkým mlékem. Necháme 5 minut stát a pak…
Banánová rychlovka
Potřebné ingredience
2 vejce 2 zralé banány 150 g cukru 250 g polohrubé mouky +prdopeč 150 g másla nebo hery Šlehačka
Postup přípravy
Tak jak jsme zvyklí z jiných receptů vše smícháme (neoddělují sníh), dáme na menší plech (pekáč) a v nahřaté troubě pečeme cca 30 minrnMožno potom polít čokoládou po celé vrstvě…
Datlové tyčinky
Potřebné ingredience
170g datlové pasty, 50g kokosu, 1 lžíce kakaa, trochu kešu ořechů
Postup přípravy
Strouhaný kokos ještě umeleme ve foodprocesoru na velice jemnou moučku (není nezbytně nutné, ale tyčinky budou sušší). Vše, kromě ořechů, smícháme a vypracujeme. Vznikne mírně…
Štědrák
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 120g měkkého másla, 300g mléka, 50g cukru, 20g droždí, 3 žloutky. Náplň: maková (mletý mák, mléko, cukr), ořechová (mleté vlašské ořechy, mléko, cukr), povidla. Vejce na potření
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto e necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme tenkou placku. Do vyššího pekáčku s pečícím papírem postupně vrstvíme pláty…
Datlová zmrzlina
Potřebné ingredience
300g plnotučného mléka, 90g datlové pasty, 250g šlehačky, 3 malé žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce rumu, hrst opražených vlašských ořechů
Postup přípravy
Na mírném ohni zahříváme mléko s datlovou pastou, dokud se pasta nerozpustí (když je moc tuhá, můžeme použít tyčový mixér). Po rozpuštění přidáme polovinu smetany a zahříváme…
ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní
Potřebné ingredience
1 balíček domácího listového těsta (nebo kupovaného), ananasová kolečka, kandované třešně, trochu mléka na potírání těsta, tekutý med na pokapání upečených koláčků nebo vanilkový cukr smíchaný s moučkovým.
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme a vykrájíme kulatou formičkou na velikost o něco větší, než jsou ananasová kolečka.
Dále z plátu těsta nakrájíme proužky o šířce 1 cm. Ke každému…