Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Můj první kmínový chleba na plechu

Můj první kmínový chleba na plechu

Potřebné ingredience

350ml vlažného mléka 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce octa 2 kávové lžičky soli 2 kávové lžičky cukru 2 kávové lžičky mletého kmínu 200g hladké mouky 300g žitné chlebové mouky 1 balíček suchého droždí .

Postup přípravy

Do domácí pekárny vložíme vlažné mléko,olej,ocet,sůl,cukr,promíchanou mouku a droždí,zapneme pekárnu na program kynutá těsta po vykinutí chleba upečete v trobě na 200 .c .Chleba…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kmínový chleba ve tvaru srdce pro tatínka k svátku na Josefa ,ze srdce budu dělat slaná prsa

Kmínový chleba ve tvaru srdce pro tatínka k svátku na…

Potřebné ingredience

350ml vlažného mléka 3 polévkové lžíce oleje 1 polévková lžíce octa 2 kávové lžičky soli 2 kávové lžičky cukru 2 kávové lžičky mletého kmínu 300g hladké mouky 200g žitné chlebové mouky 1 balíček suchého droždí .

Postup přípravy

Do domácí pekárny vložíme vlažné mléko,olej,ocet,sůl,cukr,promíchanou mouku a droždí,zapneme pekárnu na program kynutá těsta po vykinutí chleba upečete v trobě na 200 .c .Chleba…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Syřidlo pepsinové LAKTOSIN pro tvorbu domácího tvarohu a sýru

Syřidlo pepsinové LAKTOSIN pro tvorbu domácího tvarohu…

Potřebné ingredience

Tekuté pepsinové syřidlo LAKTOSIN je přírodní syřidlo živočišného původu určené k sýření mléka o síle 1 : 10 000 pro výrobu tvarohu, měkých a bílých sýrů. Složení: voda, vepřová sliznice, kyselina chlorovodíková, benzoan sodný, kyselina sorbová, líh, cukrový kulér, eugenol, thymol Syřidlo se dá snadno dávkovat 5 ml na 100 litrů mléka tj. 17 kapek na 10 litrů (cca 2 kapky na 1l mléka) a má dlouhou trvanlivost. Minimální trvanlivost je 3 měsíce.To však neznamená, že po uplynutí této doby je syřidlo nepoužitelné - pouze se snižuje účinnost a je proto třeba zvýšit doporučené dávkování. Potřebnou dávku syřidla zřeďte v poměru cca 1 : 10 s vlažnou vodou a teprve potom nalejte do pasterovaného mléka ohřátého na 23°C. Mléko s přídavkem syřidla míchat 1 minutu, potom v opačném směru do ustálení. Potom nechat mléko srážet v klidu, NERUŠIT! Tekuté sýřidlo je výhodnější zejména pro zpracování menšího množství mléka. 1/2 hodiny před zasýřením doporučujeme přidat do mléka 36% roztok chloridu vápenatého v poměru 2-5 ml na 10 litrů mléka (kávová lžička = cca 3ml)1více na http://jaknato.webpark.cz/html/Labneh.html

MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové řezy podle mé tety Ivety

Kokosové řezy podle mé tety Ivety

Potřebné ingredience

2 vejce, 1 hrnek . cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva Na posypání buchty potřebujeme ! 1 hrnek kokosu, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 30% smetana ke šlehání!!!!!!!!!!!

Postup přípravy

cukr a vejce ušlehámedo pěny, přidáme olej, mléko, mouku a prášek do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.\r\nPosyp za řezy : kokos a krupicový cukr smícháme a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC NADÝCHANÝ JAKO PEŘÍČKO

MAZANEC NADÝCHANÝ JAKO PEŘÍČKO

Potřebné ingredience

Suroviny:\r\n275 ml mléka,\r\n100g rozpuštěného másla nebo Hery,\r\n500g polohrubé mouky,\r\n5 lžic cukru ( z toho 1-2 vanilkového),\r\n1 lžička soli,\r\n1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí,\r\nrozinky nebo mandle ( u nás rozinky nejíme )

Postup přípravy

Necháme těsto promíchat a potom přidáme změklé máslo. Pokud je třeba, dohustíme přidáním mouky Po pípnutí přidat rozinky nebo kandované ovoce, POZDĚJI pak může být i nastrouhaná…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kolač z margot čokolady

Kolač z margot čokolady

Potřebné ingredience

1 čokolada Margot nastrouhat 1 šlehačka ,3 vejce ,1 sklenka cukru, 2 sklenky polohrube mouky ,1 sklenka mléka ,1 sklenka oleje,1 prašek do pečiva .POLEVA 15 lžic cukru 2 lžice kakaa 2 lžice masla

Postup přípravy

Ještě teplou buchtu polit čokoládou a nechame vychladnout.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Božský perník

Božský perník

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky ,1 hrnek cukru krupice ,1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 3 celé vejce ,1 kypřící prášek do perníku, 2 lžíce kakaa na pečení ,.1 sklenička marmelády lepší je domácí .Domácí čokoládová poleva 15 lžic cukru 2 lžice kakaa 3 lžice mleka 2 lžice masla ,

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady a nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct.\\r\\nPečeme na 150C asi 15 minut.Dejte pak vědět jak vám chutnal mi jsme jsi tedy…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelenina do polévky z mrazáku podle kluků v akci

Zelenina do polévky z mrazáku podle kluků v akci

Potřebné ingredience

sáčky, zelenina

Postup přípravy

Nastrohanou zeleninu jsi připravíme igelitovej saček zeleninu dame do sáčku rovnomerně rozložíme a smotáme do válečku a dáme do mrazáku když vyndáte zeleninu z mrazáku stačí…

Zobrazit více...
DORTY
Prsa pro manžílka k narozeninám Na první pokus docela dobré ne... :-))..

Prsa pro manžílka k narozeninám Na první pokus docela…

Potřebné ingredience

5 vajec 1 sklenka cukru 2 sklenky polohrube mouky 1 prašek do pečiva tochu převařene vody *** Z bílků uěleháme tuhí sníh , ušlehamé jsi žloutky scukrem přidáme trochu převařené vody ,přidame mouku a promícháme .Krém 2 dl vody 1 l vrchovatá žíce mazieny nebo gustinu , cukr podle chuti Postup jak vařit krém , do hrnečku s vodou jsi rozmícháme z mazienou ,vaříme s cukrem do zhoustnutí prochladlou mazienu přímícháme do másla a ušleháme do zhoustnutí .Na srdce bueme potřebovat formu srdce a 2 misky na prsa.

Postup přípravy

********

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
♥♥♥Šlehačkové cukroví ♥♥♥

♥♥♥Šlehačkové cukroví ♥♥♥

Potřebné ingredience

45 dkg hladké mouky,2 vejce,1 omega,1 šlehačka

Postup přípravy

♥♥Těsto jsem zadělávala v dp ,všechny suroviny jsem dala do DP Nechám chvilku míchat, pak oškrabu stěny pekárny a nechám domíchat. Program pod číslem 12.mám na 15 minut, ale…

Zobrazit více...

Kategorie