Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Potřebné ingredience

1400 g vepřového kolene (menší zadní vepřové koleno + ½ předního vepřového kolena), 2 mrkve (cca 100 g), 1 petržel (cca 50 g), celer (cca 50 g), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky soli, 1 bobkový list, 300 ml vody; na dochucení sůl + cukr +ocet

Postup přípravy

Kolena vložit do hrnce a k nim přidat pepř + nové koření + bobkový list + sůl + vodu.
Pomalit na LOW 5 hodin.

Poté přidat mrkev + petržel + celer + cibuli + česnek.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře s dýňovým pyré

Kuře s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

kuře (stehna, horní stehna, paličky...), pár plátků schwarzwaldské šunky, směs koření na kuře (sůl+paprika+česnek+pepř+rozmarýn), ½ muškátové dýně, 2-3 malé brambory, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, máslo na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, trocha smetany do pyré, dýňový olej na dochucení pyré

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- dýni nakrájet na kostky
- brambory nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet nahrubo
- česnek pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chléb s mrkví, semínky a ořechy z remosky

Kváskový chléb s mrkví, semínky a ořechy z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 10 g mateřského žitného kvásku, 50 g žitné celozrnné mouky, 60 g vody; * ZÁPARA: 40 g vroucí vody, 13 g lněného semínka (hnědý i zlatý, ale klidně jde i nahradit sezamem), 13 g slunečnicového semínka, 13 g vlašských ořechů; * MRKEV: 80 g mrkve, 150 g vody, trochu olivového oleje, špetka soli; * DÁLE DO TĚSTA: 75 g pšeničné chlebové mouky, 75 g celozrnné špaldové mouky, 75 g hladké mouky, 140 g vody (voda z vařené mrkve), 5 g soli, 2 g kmínu

Postup přípravy

Další ze skvělých chlebů podle paní Michaely - původní recept zde: https://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2016/09/mrkvovy-chleb.html?fbclid…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový dýňový chléb z remosky

Kváskový dýňový chléb z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 100 g žitné mouky, 100 g vody, 25 g mateřského kvásku z lednice; * DÝŇOVÉ PYRÉ: 200 - 250 g dýně (Hókaidó) - finálně bude potřeba 150 g pyré, olivový olej, sůl, bílý pepř, koření (např. Provensálské, tymián, rozmarýn...) + (pokrájená cibulka nebo česnek); * DÁLE DO TĚSTA: 425 g pšeničné chlebové mouky, 260 g vody, 10 g soli, 5 g drceného kmínu, 2 g celého kmínu

Postup přípravy

(Podle skvělého receptu paní Michaely http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2018/03/dynovy-chleb.html?fbclid=IwAR1RnQiGX0CGmXYETV0vXAsvwsRIr7GPR3f1ziVtaSlAEffGN4gCBXfcVWc ).

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Potřebné ingredience

kuřecí odřezky a skelety, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer...), cibule, hrášek, fazolky, květák, pár kuliček černého pepře, kulička nového koření, koření na ochucení polévky (Solčanka, Vegeta, Polévková vonička...), (případně nějaká příloha, např. nudle, celozrnné nudle...); * KNEDLÍČKY: 160 - 190 g kuřecího masa (nejlépe prsa), 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, cibulková nať ...), 1 vejce, sůl, bílý pepř, strouhanka

Postup přípravy

Tohle dělám jednou za čas - připravím porce mletého masa i vývaru do mrazáku a podle potřeby jen vytáhnu a něčím doplním.

Prsa vykostit.
Kostru vložit do hrnce, přidat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelí

Masové koule na zelí

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, sladká paprika, pepř, sůl, 5 lžic rýže Basmati, trocha hladké mouky (pšeničné, špaldy ...), 2 lžíce sušené cibule, 500 g sterilovaného nebo kysaného zelí, na podlití cca 100 ml vody, (v případě potřeby instantní jíška)

Postup přípravy

V míse dobře promíchat mleté maso + rýži + vejce + papriku + pepř + sůl.
Konzistenci směsi upravit moukou a vytvarovat z ní kuličky.

Kuličky nechat zatáhnout v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Švestkový crumble

Švestkový crumble

Potřebné ingredience

* DROBENKA: 80 g másla, 100 g ovesných vloček, 5 lžic mandlové mouky, 3 lžíce třtinového cukru; * NÁPLŇ: 1 kg švestek, 1 lžíce třtinového cukru, ½ lžičky skořice, (pro zvýšení výživové hodnoty 1 lžíce vanilkového proteinu); * NA DOKONČENÍ: šlehaný bílý řecký jogurt (nebo zakysaná smetana, mascarpone...), lupínky čokolády

Postup přípravy

Švestky vypeckovat a nakrájet na půlky.

Hrnec vymazat máslem a švestky nasypat do hrnce.
Poprášit cukrem skořicí (a proteinem).


Ze všech surovin na drobenku…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vepřové s mrkví a hráškem

Vepřové s mrkví a hráškem

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plec nebo pečeně), cca 5 velkých mrkví, hrášek, 3 cibule, sůl, bílý pepř, na podlití 150 ml vývaru, na dochucení cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso pokrájet na plátky nebo kostky
- mrkev nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet na hrubo

Hrnec vymazat máslem.

Na pánvi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Kuličky v batátovo-mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

* MASOVÉ KULIČKY: 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí), 1 menší červená cibule, 1 lahůdková cibulka, 2 stroužky česneku, 1 vejce, ½ lžičky sladké papriky, sůl, pepř; * DÁLE: 200 g batátů, 150 g mrkve, 1-2 lžíce sušené cibule, špetka mleté kurkumy, větší špetka římského kmínu , sůl, 1 bobkový list, na podlití 200 ml masového vývaru, na vymazání hrnce kousek másla (Ghí), na dokončení omáčky 100 ml smetany ke šlehání (+ případně další masový vývar na úpravu konzistence), (na oživení jídla: pikantní paprika - kozí roh, sladká či pálivá feferonka, chilli nebo jalapeňo)

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- lahůdkovou cibulku pokrájet na kolečka
- česnek prolisovat a utřít se solí
- batáty pokrájet na kostky
-…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Cuketovo-mrkvové placky

Cuketovo-mrkvové placky

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, 3-4 mrkve, 3-4 stroužky česneku, 2 vejce, 1 menší lžička sušené majoránky, 2 lžíce petrželky, 1-2 lžíce špaldové mouky, bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- cuketu nastrouhat na hrubo
- mrkev nastrouhat na hrubo
- česnek prolisovat a utřít se solí
- petrželku pokrájet

Cuketu lehce…

Zobrazit více...

Kategorie