Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Hermelínová pomazánka se salámem

Hermelínová pomazánka se salámem

Potřebné ingredience

2 karabičky hermelínu, 150g měkkého salámu, 2 natvrdo vařená vejce, 250g majolky, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 menší cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku (nebo každý podle chuti),sůl, pepř

Postup přípravy

Hermelíny, salám a vejce nahrubo nastrouháme. Přidáme majolku, bílý jogurt, nadrobno nakrájenou cibuli a hořčici. Důkladně promícháme a dochutíme česnekem, pepřem podle chuti solí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÝ DORT NEBO ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

JABLEČNÝ DORT NEBO ŘEZY SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 125g másla, 125g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 vejce, 175g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50ml studeného mléka, 1 vejce na potření, 100g plátkových mandlí, špetka soli. NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 400g jablek, 300ml vody, 50g cukru, 1 balíček skořicového cukru, citronová šťáva z půl citronu, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí. NA ŠLEHAČKOVU NÁPLŇ: 250ml smetany ke šlehání, 300g bílého jogurtu, 20g prosátého moučkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače.

Postup přípravy

NA PŘÍPRAVU TĚSTA: ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce elektrickým ručním šlehačem do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem opatrně vmícháme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Salámová pomazánka na chlebíčky

Salámová pomazánka na chlebíčky

Potřebné ingredience

Na 2 veky - 400g měkkého salámu, 2 cibule, 5 okurek, na směs 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice a 2 lžíce kečupu, pepř, 2 majolky

Postup přípravy

Olej hořčici, kečup smícháme, přidáme nastrouhaný salám, cibuli, okurky. Nakonec přidáme pepř a majolku. Vše důkladně promícháme a mažeme na veku. Je opravdu výborná, ozdomíme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníková bábovka s kandovaným ovocem

Perníková bábovka s kandovaným ovocem

Potřebné ingredience

2 hrnky hladké mouky, 1/2 hrnku krupicového cukru, 1/2 hrnku medu, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku nasekaných ořechů a kandovaného ovoce, 2 vejce, 2 lžíce másla, 2 lžíce povidel, 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku, špetka soli, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Postup přípravy

V míse ušleháme vejce se změklým máslem a cukrem do pěny, přidáme med, povidla, mléko, kakao a promícháme. Pak vmícháme mouku s práškem do perníku a solí a na závěr zapracujeme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní řízky na mandarinkách

Přírodní řízky na mandarinkách

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 2 mandarinky, 2 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťavy, 1/2 lžičky hladké mouky, cukr podle chuti, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Vepřové řízky na několika místech na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Řízky vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bramborová polévka se sladkou smetanou

Bramborová polévka se sladkou smetanou

Potřebné ingredience

1 1/2 litru vody, 3-4 malé brambory, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 cibule, na jíšku 5dkg másla a 3dkg hladké mouky, 1 žloutek, 1 smetanu ke šlehání, zelená petržel

Postup přípravy

Brambory, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme osolenou vařící vodou a uvaříme doměkka. z másla, jemně nakrájené cibulky a mouky si připravíme světlou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kavkazské čachochbili

Kavkazské čachochbili

Potřebné ingredience

1kg kuřete, 1 cibule, máslo, 1 lžička mleté sladké papriky, 3-4 rajčata ne rajský protlak, šťáva z jednoho citronu, 1 kysaná smetana, 1 lžička estragonu, sůl, pepř

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle. Kuře nakrájíme na kousky osolíme, opepříme, přidáme papriku, opečeme, podlijeme vodou, přidáme rajčta nebo protlak, citronovou šťávu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pikantní závitek krále Šumavy

Pikantní závitek krále Šumavy

Potřebné ingredience

4 roštěnky, 100 g žampionu, 4 vejce, 4 plátky sýra, 1 lžíce másla, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 sladké smetany, vývar (z masoxu), sůl pepř

Postup přípravy

Žampiony nakrájené na plátky podusíme na másle, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme ztuhnout. Plátky roštěnek do tenka rozklepeme, opepříme, na každý položíme plátek sýra a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŘEZY LEDŇÁČEK

ŘEZY LEDŇÁČEK

Potřebné ingredience

6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g másla, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, kompotované nebo čerstvé ovoce. POLEVA: 125g ztuženého tuku, 100g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přilijeme olej a znovu chvíli třeme. Doplníme prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.Zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevně…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU

HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU

Potřebné ingredience

400g zadního hovězího masa, 20g slaniny bez kůže, sůl, pepř, 50g sádla, 100 g cibule, 20g rajčatového protlaku, hladká mouka, 60g rajčat, 120g paprik, 60g sterilovaných okurek bez nálevu, 4g mleté sladké papriky

Postup přípravy

Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a přidáme na cibulový základ, vzniklý zpěněním plátků cibule na 2/3 tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme pod…

Zobrazit více...

Kategorie