Hermelínová pomazánka se salámem
Potřebné ingredience
2 karabičky hermelínu, 150g měkkého salámu, 2 natvrdo vařená vejce, 250g majolky, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 menší cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku (nebo každý podle chuti),sůl, pepř
Postup přípravy
Hermelíny, salám a vejce nahrubo nastrouháme. Přidáme majolku, bílý jogurt, nadrobno nakrájenou cibuli a hořčici. Důkladně promícháme a dochutíme česnekem, pepřem podle chuti solí…
JABLEČNÝ DORT NEBO ŘEZY SE ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 125g másla, 125g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 vejce, 175g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50ml studeného mléka, 1 vejce na potření, 100g plátkových mandlí, špetka soli. NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 400g jablek, 300ml vody, 50g cukru, 1 balíček skořicového cukru, citronová šťáva z půl citronu, 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí. NA ŠLEHAČKOVU NÁPLŇ: 250ml smetany ke šlehání, 300g bílého jogurtu, 20g prosátého moučkového cukru, 1 balíček skořicového cukru, 1 balíček želatinového ztužovače.
Postup přípravy
NA PŘÍPRAVU TĚSTA: ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce elektrickým ručním šlehačem do pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a společně s mlékem opatrně vmícháme…
Salámová pomazánka na chlebíčky
Potřebné ingredience
Na 2 veky - 400g měkkého salámu, 2 cibule, 5 okurek, na směs 2 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice a 2 lžíce kečupu, pepř, 2 majolky
Postup přípravy
Olej hořčici, kečup smícháme, přidáme nastrouhaný salám, cibuli, okurky. Nakonec přidáme pepř a majolku. Vše důkladně promícháme a mažeme na veku. Je opravdu výborná, ozdomíme…
Perníková bábovka s kandovaným ovocem
Potřebné ingredience
2 hrnky hladké mouky, 1/2 hrnku krupicového cukru, 1/2 hrnku medu, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku nasekaných ořechů a kandovaného ovoce, 2 vejce, 2 lžíce másla, 2 lžíce povidel, 1/2 sáčku kypřícího prášku do perníku, špetka soli, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy
Postup přípravy
V míse ušleháme vejce se změklým máslem a cukrem do pěny, přidáme med, povidla, mléko, kakao a promícháme. Pak vmícháme mouku s práškem do perníku a solí a na závěr zapracujeme do…
Přírodní řízky na mandarinkách
Potřebné ingredience
4 vepřové řízky, 2 mandarinky, 2 rajčata, 3 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťavy, 1/2 lžičky hladké mouky, cukr podle chuti, mletý pepř, sůl
Postup přípravy
Vepřové řízky na několika místech na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran v pánvi na oleji. Řízky vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku…
Bramborová polévka se sladkou smetanou
Potřebné ingredience
1 1/2 litru vody, 3-4 malé brambory, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 cibule, na jíšku 5dkg másla a 3dkg hladké mouky, 1 žloutek, 1 smetanu ke šlehání, zelená petržel
Postup přípravy
Brambory, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme osolenou vařící vodou a uvaříme doměkka. z másla, jemně nakrájené cibulky a mouky si připravíme světlou…
Kavkazské čachochbili
Potřebné ingredience
1kg kuřete, 1 cibule, máslo, 1 lžička mleté sladké papriky, 3-4 rajčata ne rajský protlak, šťáva z jednoho citronu, 1 kysaná smetana, 1 lžička estragonu, sůl, pepř
Postup přípravy
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle. Kuře nakrájíme na kousky osolíme, opepříme, přidáme papriku, opečeme, podlijeme vodou, přidáme rajčta nebo protlak, citronovou šťávu a…
Pikantní závitek krále Šumavy
Potřebné ingredience
4 roštěnky, 100 g žampionu, 4 vejce, 4 plátky sýra, 1 lžíce másla, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 sladké smetany, vývar (z masoxu), sůl pepř
Postup přípravy
Žampiony nakrájené na plátky podusíme na másle, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme ztuhnout. Plátky roštěnek do tenka rozklepeme, opepříme, na každý položíme plátek sýra a…
ŘEZY LEDŇÁČEK
Potřebné ingredience
6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa. TVAROHOVÁ NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g másla, 150g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, kompotované nebo čerstvé ovoce. POLEVA: 125g ztuženého tuku, 100g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přilijeme olej a znovu chvíli třeme. Doplníme prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.Zamícháme a nakonec zlehka vmícháme pevně…
HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU
Potřebné ingredience
400g zadního hovězího masa, 20g slaniny bez kůže, sůl, pepř, 50g sádla, 100 g cibule, 20g rajčatového protlaku, hladká mouka, 60g rajčat, 120g paprik, 60g sterilovaných okurek bez nálevu, 4g mleté sladké papriky
Postup přípravy
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a přidáme na cibulový základ, vzniklý zpěněním plátků cibule na 2/3 tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme pod…