Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlovo-jogurtový moučník z remosky

Mandlovo-jogurtový moučník z remosky

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky, 50 g mandlové mouky, 180 g cukru krupice, 120 g bílého jogurtu, 50 g slunečnicového oleje, 3 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, citrónová kůra, 1 prášek do pečiva, špetka soli, čokoládové flopy, na ozdobu čokoládová poleva (hotová, nebo čokoláda na vaření + máslo), plátky mandlí

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

V míse spolu ušlehat do pěny vejce +…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Trhané vepřové v bulkách

Trhané vepřové v bulkách

Potřebné ingredience

* TRHANÉ VEPŘOVÉ: 1 kg libového vepřového masa bez kosti (plec, kýta...), 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce mleté červené papriky, ½ lžičky sušeného česneku, ½ lžičky sušeného zázvoru, 1 lžička soli, ¼ lžičky skořice, 25 ml jablečného octa, 100 ml vody; * BULKY: omládek (100 ml mléka, 1 lžíce Sladěnky, 125 g hladké mouky, ½ kostky čerstvého droždí), dále do těsta 140 ml mléka, 1 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžička soli, 125 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, Na potření: žloutek + trocha mléka, na posypání semínka (sezam, len...); * OBLOHA: kyselé okurky, rajčata, cibule, zelené saláty, olivy, nakládaná zelenina nebo houby, uvařená vejce...

Postup přípravy

(Skvělé trhané maso - inspirace z webu pradobroty.)

Do hrnce nalít vodu + jablečný ocet.

V misce smíchat cukr + papriku + česnek + zázvor + sůl + skořici
Maso v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule v bramborách

Masové koule v bramborách

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 šalotka, ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky sušeného česneku, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl, pepř, strouhanka, brambory, kousek másla na vymazání hrnce, 50-100 ml vody na podlití, plátky tvrdého sýra (eidam, gouda...)

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny: šalotku pokrájet na drobno, brambory pokrájet na kolečka cca 1 cm silná.

V míse smíchat mleté maso + šalotku + vejce + mléko + papriku +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččin mramorovaný beránek nebo bábovka

Babiččin mramorovaný beránek nebo bábovka

Potřebné ingredience

130 g Hera, 250 g cukru, 4 vejce, 1,25 dcl mléka, 250 g polohrubá mouka, 20 g kakao, 50 g mleté ořechy, ½ prášku do pečiva, sůl.

Postup přípravy

Tento recept jsem před 20 lety dostala od babičky a je naprosto skvělý.rnrnDůkladně vymažeme formu a vysypeme strouhankou. Dáme si záležet, jinak beránek nepůjde vyklopit.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé

NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé

Potřebné ingredience

Ingredience do vývaru: 1,5 kg kuřecího, krůtího nebo králičího masa, 1 menší cibule, 1 menší pórek, 1 mrkev, 2 ks řapíkatého celeru, několik snítků čerstvého tymiánu (lze nahradit sušeným) pár lístků petržele, 3 kuličky jalovce. Ingredience pro naložení: 10 lístků šalvěje, 5 stroužků česneku, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 větvička rozmarýnu, 1 stonek čerstvého tymiánu, olivový olej (lze nahradit slunečnicovým), sůl.

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě masa se vloží do hrnce se studenou vodou a nechají přejít varem. Vhodí se maso, uvaří do měkka a nechá se ve vývaru vychládnout. Pak se maso vyjme, osuší,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí závitek - 4 variace

Kuřecí závitek - 4 variace

Potřebné ingredience

Naklepaná a osolená kuřecí prsa, hořčice, šunka (nebo debrecínka, kladenka, anglická slanina...), párek, okurka, možno i vajíčko.

Postup přípravy

Prsa naplníme, přehneme na půl a uzavřeme jehlami.

1) V trojobalu - obalíme v trojobalu a osmažíme.
2) Přírodně - okořeníme z obou stran mletým pepřem, nebo kořením na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Mrkvové minimuffiny s citronovou polevou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g jemně nastrouhané mrkve, 125 g třtinového cukru, 1 vejce a 1 žloutek, ½ lžičky skořice, šťáva z ½ citronu, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, špetka jedlé sody, 100 ml oleje. Poleva: 100 g cukru moučka, 1 PL horké vody, 1–2 PL citronové šťávy. Dále: cukrové zdobení

Postup přípravy

Zamícháme mrkev, cukr, vejce a žloutek, skořici, citronovou šťávu. V druhé misce smícháme mouku s práškem a sodou. Mouku vsypeme do mrkve, promícháme a až potom nakonec…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ PIŠKOTY SAVOIARDI PRO PŘÍPRAVU TIRAMISU

DOMÁCÍ PIŠKOTY SAVOIARDI PRO PŘÍPRAVU TIRAMISU

Potřebné ingredience

Dávka na 1 plech: 45 g hladké pšeničné mouky, 1 PL kukuřičného škrobu, 35 g jemného krystalového cukru, 2 ks menších, čerstvých vajec (oddělíme bílky od žloutků), 1 PL moučkového cukru na posyp před pečením.

Postup přípravy

Tyto proslulé piškoty získaly svůj název „Savoiardi“ díky italské královské rodině Savoy již v době rané renesance. Podle tradičního jednoduchého receptu se v Itálii pečou dodnes…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DOMÁCÍ KRTKŮV DORT

DOMÁCÍ KRTKŮV DORT

Potřebné ingredience

Korpus: 100 ml oleje 100 g moučkový cukr 2 vejce 1 lžíce rumu 180 g polohrubé mouky 2 vrchovaté lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 125 ml mléka Náplň: 3 banány 2 šlehačky na šlehání (500 ml) 2 ztužovač 40 g moučkový cukr 70 - 80 g čokolády na vaření,banánový sirup (nemusí být)

Postup přípravy

Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový

Jablečno-ořechovo-čokoládový chlebíček-hrnkový

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 hrnek přírodního cukru, 1/2 hrnku oleje, pár kapek vanilk. esence, 50ml mléka, 1 hrnek polohrubé mouky+1/2 prdopeče, 2 nahrubo nastrouhaná jablka, 100g nasekané čokolády, 150g nasekaných lískačů

Postup přípravy

Vše šleháme v přesném pořadí, nakonec vmícháme ořechy, jablka, lískáče. Pečeme na 180´C, kontrolujeme špejlí. Na závěr lze polít čoko polevou.

Zobrazit více...

Kategorie