Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Kuřecí roládky s chřestem na víně

Kuřecí roládky s chřestem na víně

Potřebné ingredience

kuřecí plátky (prsní nebo stehenní řízky), mozarella, chřest (zelený nebo bílý), plátky pršuta, sůl, bílý pepř, 100 ml bílého vína na podlití, kousek másla (nebo Ghí) na vymazání hrnce, několik lístků bazalky, v případě potřeby něco na zahuštění sosu (jíška, škrob...), trocha třtinového cukru (pokud je hodně kyselé víno)

Postup přípravy

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý.

Maso osolit a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy z bílkového chlebíčku

Řezy z bílkového chlebíčku

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 150 g cukru krupice, 130 g másla, 150 g polohrubě mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g směsi (rozinky, brusinky, čokofloky, mandle, ořechy), ½ jablka. Krém: 250 g mascarpone, 200 g 33 % smetany, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: marmeláda, strouhané ořechy.

Postup přípravy

Ořechy a mandle nasekáme nadrobno, rozinky opláchneme, jablko nakrájíme na maličké kousky. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přisypeme směs ořechů, jablko,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kremrole se sněhem

Kremrole se sněhem

Potřebné ingredience

listové těsto, vejce na potření (nemusí být), 5 bílků, 120g cukru krupice, 200g cukru krystal nebo krupice

Postup přípravy

Z těsta vykrájíme proužky, potřeme vodou a namotáme na trubičky, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 15 - 20min. Na sníh vyšleháme bílky se 120g cukru, poté…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
MĚKKÉ MÁSLOVÉ PLACIČKY s ananasem

MĚKKÉ MÁSLOVÉ PLACIČKY s ananasem

Potřebné ingredience

Ingredince zhruba na 2 plíšky-celkem 40 ks: 250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 150 g másla pokojové teploty, 3 celá vejce střední velikosti, 150 g odkapaného kompotovaného ananasu, 1 kávový šálek ananasové kompotované šťávy.

Postup přípravy

Ruční elektrickou metličkou vyšlehat do pěny měkké máslo s cukrem a pak přimíchávat jedno vajíčko po druhém. Nyní již míchat pomalu, postupně přidávat mouku, vlít ananasovou šťávu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špagety s hráškovým pestem

Špagety s hráškovým pestem

Potřebné ingredience

400g mraženého hrášku, 150g čerstvého sýru, citrónová šťáva, 1 malý stroužek česneku, olivový olej, sůl, pepř, špagety (+ voda ze špaget)

Postup přípravy

Hrášek necháme povolit a část (cca 100g) odebereme stranou a zbytek rozmixujeme se zbytkem surovin na pesto. Doředíme vodou ze špaget dle potřeby. Smícháme se špagetami a hned…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pohankové linecké

Pohankové linecké

Potřebné ingredience

80g třtinového cukru, 250g másla, citrónová kůra, 2 žloutky, 200g pohankové mouky, 150g špaldové (nebo pšeničné) celozrnné mouky, sůl, vanilková dřeň. Marmeláda na slepování

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici. Vyválíme plát, vykrájíme tvary a upečeme. Poté slepujeme marmeládou.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zelená (špenátová) bábovka

Zelená (špenátová) bábovka

Potřebné ingredience

450g mraženého špenátu (protlak), 4 vejce, sůl, 1 PP, citrónová kůra a šťáva, 200g rozpuštěného másla, 140g třtinového cukru, 300g polohrubé mouky, 100g špaldové celozrnné mouky, ev. mléko (většinou není potřeba)

Postup přípravy

Špenát chvíli vaříme a necháme vychladnout (i den předem). Vyšleháme žloutky s cukrem, máslem, citrónem a solí do pěny, přidáme špenát, mouku s PP. a nakonec sníh. Pokud je třeba,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 4 žloutky, 3 PL rumu, 500 g hladké mouky, necelá lžička soli, 30 g droždí. Dále: olej na smažení

Postup přípravy

Máslo, cukr a žloutky (vše pokojové teploty) vyšleháme do pěny. Z části vlažného mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku pokojové teploty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečňák z remosky

Jablečňák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Polovinu množství jablek pokrájet na…

Zobrazit více...
DORTY
Špenátový dort s ovocem

Špenátový dort s ovocem

Potřebné ingredience

Zelený korpus : 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 120g polohrubá mouka, 120g cukr krystal , soda, ořechy, slunečnicové semínka, špenátový protlak, mandlové a rumové aroma, vanilkový cukr, citronová kůra a šťáva z jednoho citronu. Čokoládový korpus : 4 vejce, 100 g cukr, 100 g polohrubé mouky, kakao, trochu mléka Bílý krém :mascarpone, šlehačka, ztuzovač, trochu salka Čokoládový krém : zakysané smetana, nutela Čokoládová poleva : čokoláda na vaření a ztužený tuk Na ozdobu : jahody, borůvky, maliny, máta

Postup přípravy

Korpus zelený : oddělit bílek od žloutku, nejdříve vyšleháme žloutky z cukrem do pěny, přidat 5 lžiček vody. Potom přidat olej, a špenátový protlak, který nechte prvně vykapat a…

Zobrazit více...

Kategorie