Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
Smetanové kedlubny

Smetanové kedlubny

Potřebné ingredience

2-3 kedlubny nakrájené na hranolky, sůl pepř, 2 střední mrkve nakrájené na sirky, 1 zakysaná smetana, 60-100g pancetty, ev. hladká mouka, olej nebo máslo

Postup přípravy

Na tuku orestujeme pancettu, po chvíli přidáme kedlubny a mrkev, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 15-20 min. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Pokud je potřeba…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Polenta s Aivarem, pórkem a veg. švarkovou pomazánkou

Polenta s Aivarem, pórkem a veg. švarkovou pomazánkou

Potřebné ingredience

Kukuřičná polenta 1 vegetariánská švarková pomazánka Půl pórku Aivar (omáčka v malé skleničce s paprikou a lilkem) Sojová omáčka Tamari (asi 2 lžíce) Trochu suchých kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Trochu olivového oleje

Postup přípravy

Na jemno nakrájený pórek orestujeme, přidáme kukuřičnou polentu na kostičky, přidáme ostatní surovniny a ještě krátce orestujeme. Byla jsem překvapena, jak je to chutné.
Dala…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
salát z ředkviček

salát z ředkviček

Potřebné ingredience

Svazek ředkviček 4 velké lžíce tatarské omáčky (nebo majonéza s nastrouhanými kyselými okurkami) ¼ pórku (kdo má rád více, může si přidat) 2 vajíčka na tvrdo Sůl podle chuti

Postup přípravy

Ředkvičky nahrubo nastrouhané, pórek na co nejjemnější plátky, 2 vajíčka natvrdo, studená, nakrájená na kráječi na vajíčka.

Ředkvičky vůbec nepálí, mohou to jíst i děti a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plněné papriky s rýží a medvědím česnekem

Plněné papriky s rýží a medvědím česnekem

Potřebné ingredience

menší paprikové lusky, 500 g mletého masa (hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí...), 3 lžíce sušené cibule, 3 lžíce červené rýže, medvědí česnek, sůl

Postup přípravy

V míse smíchat maso + cibuli + rýži, okořenit medvědím česnekem a solí (pokud není čerstvý česnek, tak dobře poslouží i sušený, nebo třeba směs Medvědí sůl).

Paprikové…

Zobrazit více...
DORTY
Princezna Elena

Princezna Elena

Potřebné ingredience

Světlý korpus, tvaroh šlehačka jahody borůvky. K2 a WI, Váha 3,8 kg, pod sukní je burizonka.

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jablíčkové placičky-rychlé, výborné

jablíčkové placičky-rychlé, výborné

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g polohr. mouky ( já dávám 300g ovesných vloček a zbytek mouky) 120g cukru (dala jsem med) 1 vanilkový cukr 1 pr do peč 4 celá vejce 200g rozpuštěného másla 4 jablíčka nakrájená na drobné kostičky - možno přidat oříšky, mandličky, hrozinky...kdo jak má rád...

Postup přípravy

Postup:
- smícháme všechny sypké suroviny
- přidáme máslo, vajíčka a nakonec jablíčka ( já je loupu)
- vymícháme tužší těsto-nejlépe zapojit ručičky
- na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky s olivami do tortily

Kuličky s olivami do tortily

Potřebné ingredience

* KULIČKY: 500 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule (čerstvá, nebo 2 lříce sušené), balíček oliv (zelené nebo černé, cca 70-100 g), 2 vejce, sůl, pepř, strouhanka na zahuštění, máslo (nebo Ghí) na vymazání hrnce; * DIP: 4 lžíce bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu), 1 stroužek česneku, pažitka, sůl; * K PODÁVÁNÍ: tortila (nebo pita chléb), čerstvá zelenina - ledový salát, papriky, rajčata, šalotka...

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na jemné kostičky
- olivy pokrájet na plátky
- pažitku pokrájet
- česnek prolisovat a utřít se solí
- veškerou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechové řezy s banánovým tvarohem

Ořechové řezy s banánovým tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 60 g másla, 150 g cukru moučka, 3 vejce, 7 PL mléka, citronová kůra, 60 g nastrouhaných ořechů, 150 g hrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Krém: 250 g tvarohu (dala jsem polotučného ve vaničce), 1 banán, šťáva z ½ citronu, 150 ml smetany 33 %, cukr dle chuti, 2 želatinové plátky. Ganache: 100 ml smetany 33 %, 130 g hořké čokolády. Dále: 20 ořechových půlek.

Postup přípravy

Vymícháme máslo s cukrem, po 1 vmícháme žloutky, až se všecko spojí, vyšleháme to šlehačem do pěny. Za stálého šlehání na nízkých otáčkách přidáme mléko i kůru. Metličkou vmícháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa * 1 cibule * 2 str. česneku * 6 ks žampiony * 2 dcl bílého vína * sůl. pepř * smetana na vaření * bazalka sušená nebo čerstvá * těstoviny penne * parmazán - na 4 porce

Postup přípravy

cibulku, česnek opéct, přidat sušenou bazalku cca 1 lžičku, žampiony a kuřecí maso. potom podusit na bílém víně, až se skoro odpaří. osolit, opepřit, zalít smetanou, dle potřeby…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plněné kapie

Plněné kapie

Potřebné ingredience

4-5 větších kapií (dole ploché, aby dobře stály), 250 g mletého hovězího masa, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, máslo (Ghí), parmezán; * KAŠE: brambory, máslo, mléko, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- brambory pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek prolisovat
- parmezán nakrouhat na hoblinky
- z paprik odkrojit…

Zobrazit více...

Kategorie