Vaječné "těstoviny"
Potřebné ingredience
1 mozzarella (125g), 5 vajec, 15g psyllia, sůl, bylinky
Postup přípravy
Vše rozmixujeme ve foodprocesoru nebo ponorným mixérem do hladké konzistence. Rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placky. Pečeme na 160 -…
Okurkový salát se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
1 salátová okurka, 200 g zakysané smetany, větší špetka soli, špetka pepře, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička octa
Postup přípravy
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Necháme vychladit.
Jednoduchý osvěžující salát do horkých dnů.
Dobrou chuť!
Jogurtová bábovka s citronem
Potřebné ingredience
300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.
Postup přípravy
Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…
Kávová brioška z remosky
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejprve si připravit espresso nebo…
Jahodovo-kokosový moučník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.
Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…
Kakaový dort s pistáciovým krémem a jahodami
Potřebné ingredience
Tento dort prodávají u nás v cukrárně za 900 Kč. Vzhledem k tomu, že na něm nevidím nic složitého, rozhodla jsem se ho upéct.
Postup přípravy
KORPUS:
Korpus jsem upekla podle tohoto oblíbeného receptu :https://www.mimibazar.cz/recept/88916/piskotovy-korpus-krehoucky-vyborny-uz-bych-nemenila
(lžíci mouky jsem…
Pouťové koláče z Chodska
Potřebné ingredience
5 vajec, 250 g cukru, 250 g másla, 250 ml mléka, 2 kostičky droždí, 250 ml šlehačky, 2 lžičky soli, 1000 g hladké mouky
Postup přípravy
Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek.
Vejce, cukr a máslo utřeme. Pak přidáme vzešlý kvásek a ostatní suroviny. Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.
Pečivo pšenično-žitné
Potřebné ingredience
Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 125g hladké mouky, 14g droždí. Těsto: 210g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 100g žitné mouky, 270g hladké mouky
Postup přípravy
Suroviny na omládek smícháme, zakryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin, vyhněteme těsto a necháme asi hodinu kynout. Umotáme tvary, necháme na plechu…
Levandulová limonáda.
Potřebné ingredience
400ml květu levandule,4 lžíce medu,šťáva z pulky citronu,1 l vody. Na dokončení 2,5 litru vody nebo sodovky,led,citron.
Postup přípravy
Vodu přivedu k varu,vypnu .Přidám med který rozmíchám a omyté květy levandule a vymačkanou šťávu z 1/2 citronu- proto má limonáda tak krásnou barvu..Pod pokličkou nechám do…
Krémová česnekovo-fazolová
Potřebné ingredience
asi 2 hrsti vařených bílých fazolí, 500g vývaru, 200 - 300g mléka, sůl, 5 stroužků česneku, olej, 4 malé brambory, 100ml šlehačky, bazalka
Postup přípravy
Do vývaru a mléka dáme vařit na kousky brambory, 4 stroužky česneku a sůl. Po a 5 - 10 min. přidáme fazole a vaříme do změknutí brambor. Přidáme bazalku, rozmixujeme, přidáme…