LINECKÉ JEMNÉ
Potřebné ingredience
21 dkg hl. mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru, vanilkový cukr, 1 - 2 žloutky, citr. kúra
Postup přípravy
Zpracované těsto dáme odpočinout do chladu, po odpočinutí rozválíme a vykrajujeme tvary, pečeme na 180 stupňů do slabě růžova.
Dělám ze dvou dávek.
KAPUSTOVÁ
Potřebné ingredience
manší kapusta, jíška (hl. mouka + máslo), 3 brambory, 1 mrkev (nemusí být - jen pro barevnost), šunkový salám pro ovonění, kmín, sůl, adžika (směs koření - vhodné pro děti, bez glutamanu), česnek a nať - celerovou, petrželovou a kudrnku.
Postup přípravy
Uděláme jíšku, zalejeme vařící vodou, rozkvedláme, přidáme nakrájenou kapustu, po 5 min tyčovým mixérem napůl rozšlehám, přidám na malé kostičky brambory, mrkev, kmín, sůl a…
PERNÍČKY PRO ZAČÁTEČNÍKY
Potřebné ingredience
65 dkg hladké mouky, 1 dkg jedlé sody, 25 dkg cukr moučka - prosát (pokud děláte v pekárně, prosívat nemusíte), 10 dkg medu, 5 dkg másla (rozpouštím v hrníčku spolu s medem - 40 sekund v mikrovlnce), 4 vejce, 2 lžíce kakaa (20 - 25g), 1 lžíci koření na perníky (10 - 15g)
Postup přípravy
Vypracovat těsto (možno v domácí pekárně) a nechat do druhého dne odpočinout – do igelitu nebo mokré utěrky - nesmí okorat.
Vyválíme placku na ½ cm (pomočnit vál a pokud by se…
BROKOLICOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
brokolice, červená čočka, ovesné vločky, sůl, vejce
Postup přípravy
Celá brokolice na velké růžičky, červená čočka, ovesné vločky nebo pohanka, sůl - povaříme a po 15 minutách rozmizujeme. Poté přidáme 2 vejce a rozkvedláme. Zdobíme čímkoli -…