Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce vegety, 1 lžíce worcestru, 2 lžíce solamilu.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepat. Všechny suroviny smícháme dohromady a naklepané řízky do směsy naložíme na 24 hodin. Druhý den řízky opečeme po obouch stranách.Příloha opečené hranolky (…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Plněná kuřecí křídla

Plněná kuřecí křídla

Potřebné ingredience

60g jater, 100g šunkového salámu, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, strouhanka, sůl, pepř, oregáno, petrželka (nebo pažitka)

Postup přípravy

Všechny suroviny semelem na masovém mlínku. Křidýlka ze spodu naříznem a suroviny ketré jsme semleli do křidýlek nacpeme. Nejlépe to jde zdobičkou na dorty. Obalíme v mouce,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazulová polévka

Fazulová polévka

Potřebné ingredience

Zelenina, sterilizované červené fazole , brambory, klobása, sůl, pepř, sádlo. Na jíšku: červená paprika,hladká mouka a sádlo.

Postup přípravy

Sádlo rozehřejem opražíme na něm zelninu brambor a klobásu nakrájenou na kousky. Zalijeme vodou osolíme a opepříme. Nakonec dáme sterilizované fazole a necháme povařit. Pak…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Baylís

Baylís

Potřebné ingredience

2 slazená salka, 3/4 l mléka, 1 pudink ( mandlový nebo čokoládový nebo karamelový), 1/2 l rumu

Postup přípravy

Salka vaříme 2 hodiny na mírném ohni. (v uzavřené plechovce). Ze 3/4 l mléka uvaříme pudink normálním spůsobem, pokud cheme baylís slabší navaříme více pudinku. Vychladlé vše…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

50dkg hrubé mouky,1 špetka soli, 2 vejce, 4 g droždí, 2 dcl mléka, 2 lžíce majonézy Na knedlíky: Zakysaná smetana, cukr moučka, šlehačka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme váleček, který promačkáme prsty na dlouhou placičku. Na tuto placičku klademe…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta orgazmus

Buchta orgazmus

Potřebné ingredience

1 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku cukr krupice, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky kakaa, 2 vejce, 1 plechovka ananasu ( rozmixovat) Náplň: 2 pomazánkové másla, 1vanilkový trvanlivý pudikk se šlehačkou, 1vanilkový cukr, 1 lžíce cukr kruoice.Na posypání rosekané ořechy a na pocákání čokoláda.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme přidáme rozmixovaný ananasový kompot zamícháme. Nalejeme na vymazaný moukou vysypaný plech ( velký plech) a dáme peci do trouby. Po upečení vyndáme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zeleninová hořčice

Zeleninová hořčice

Potřebné ingredience

1 kg paprik, 2 kg rajských , 4 vědší cibule, 1 hlavička česneku, 12 dkg cukru , 2 lžíce soli, 1 dcl oleje,

Postup přípravy

Všechny suroviny semeleme v masovem strojku.Pak dáme vařit a vaříme pokud to nebude husté, pak se dá do skleniček od přesnídávky a sterilizovat. Až se voda začne vařit od toho…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Rarášci

Rarášci

Potřebné ingredience

Kuřecí stehna, Nálev: 1dcl piva ,2 vece, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 3 lžíce hladké mouky a 2 lžíce solamilu.

Postup přípravy

Kuřecí stehna vykostíme stahneme kůži a nakrájíme na malé kousíčky osolíme a opepříme. Připravíme si nálev z piva, plnotučné hořčice, vajec, hladké mouky, solamilu,a sojové…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Potřebné ingredience

Hermelín , 1/2 kávové lžičky paprika pálivá, vejce , 1 kávová lžička sladká paprika, 1 kávová lžička plnotučná hořčice, 1 majolka

Postup přípravy

Vejce necháme uvařit na tvrdo. Hermelín rozkrájíme na prkénku na malé kostičky. Menší cibuli zbavíme slupky a pokrájíme jí na drobno stejně jako vejce. Ochutíme 1 kávovou lžičkou…

Zobrazit více...

Kategorie