Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
SLANÉ ROLÁDKY Z LISTOVÉHO TĚSTA + *POSTUP*

SLANÉ ROLÁDKY Z LISTOVÉHO TĚSTA + *POSTUP*

Potřebné ingredience

1 LISTOVÉ TĚSTO, KEČUP, PLÁTKOVÝ SÝR, ANGLICKÁ SLANINA, PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ, STERILOVANÁ KAPIE

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme asi na 4 díly, podle toho jak chceme roládky velké. Kousky rozválíme do obdelníku, každý potřeme kečupem (přidáme trochu ostrého), kečup posypeme kořením,…

Zobrazit více...
DORTY
NEPEČENÝ DORT - TVAROHOVO BORŮVKOVÝ PRO DĚTI I DOSPĚLÉ....

NEPEČENÝ DORT - TVAROHOVO BORŮVKOVÝ PRO DĚTI I DOSPĚLÉ…

Potřebné ingredience

2 měkké tvarohy, 1,5 balíčku želatinového ztužovače, 2 dl mléka, 3 žloutky, 250g cukru, 1 sladká smetana, 1,5 velkého balíčku dětských piškotů, trochu pikantního džemu, borůvky

Postup přípravy

Mléko, žloutky a cukr dáme do kastrolu, za stálého šlehání zahříváme, necháme přejít varem a odstavíme. Do mísy vložíme tvaroh, přijijeme trochu mléka, ušleháme a přidáme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Hermelínová pomazánka s vejci

Hermelínová pomazánka s vejci

Potřebné ingredience

1sýr Hermelín, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, 5 lžic majonézy, pepř, na ozdobu zelenina

Postup přípravy

Hermelín nastrouháme, vejce a cibuli nakrájíme nadrovno, přidáme hořčici, majonézu,pepř a dobře promícháme. Já přidávám ještě bílý jogurt pro zjemnění. Mažeme na chleba, rohlík…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pikantní řízky

Pikantní řízky

Potřebné ingredience

800g masa na řízky (vepřové, králík, kuře, krůta), na trojobal hladká mouka, vejce, strouhanka, olej.)NAKLÁDACÍ SMĚS: 1 lžička karí koření, 1 lžička pepře, 1 najemno nakrájená cibule, 1 lžíce octa, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce oleje, 1 lžička mleté pálivé papriky

Postup přípravy

Naklepané plátky masa potřeme nakládací směsí a necháme 24hodin odležet, pak obalíme v trojobalu a na oleji osmažíme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rolky z bůčku

Rolky z bůčku

Potřebné ingredience

600-750g bůčku bez kosti, 5 nožiček párku... NA PASTU: 1 vrchovatá PL kari koření a 1 vrchovatá PL sladké papriky, 5-8 stroužků česneku, sůl, párátka

Postup přípravy

Bůček nařežeme na plátky, rozklepeme, připravíme si pastu tak, že smícháme obě koření přidáme česnek a sůl. Tuto pastu natíráme na plátky bůčku na okraj dáme špalíček párku a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
DOMÁCÍ SEKANÁ

DOMÁCÍ SEKANÁ

Potřebné ingredience

150g slaniny, 2 najemno nakrájené cibule, 1kg mletého masa (vepřové+hovězí), 2 starší rohlíky (nakrájené), 100ml mléka, 5 stroužků čsneku prolisovaných, 3 lžičky tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce dijónské nebo plnotučné hořčice. SMĚS K POTÍRÁNÍ: 3 lžíce dijónské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 sžičky sladké papriky

Postup přípravy

Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani slanina…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka

Květáková polévka

Potřebné ingredience

1-2 lžíce másla, 1 velká cibule, nasekaná najemno, 2 stroužky česneku, rozmělněné, 1 květák o váze zhruba 1kg, rozdělaný na růžičky, 500ml kuřecího vývaru, 500ml mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek na dochucení. NA KNEDLÍČKY: 4 plátky bílého toustového chleba, trochu mléka, 1 vejce, 2-3 lžíce pažitky

Postup přípravy

Máslo rozpusťte ve velkém hrnci a pak na něm 3 minuty opékejte cibuli. Vmíchejte česnek a ještě minutu opékejte. Přisypte květák (bez košťálu), zalijte vývarem a mlékem, osolte,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Potřebné ingredience

1 středně velký květák, 2 mrkve, 1 lžíce másla, 3 vejce, 130g strouhanky, 2 lžíce kyselé smetany, 20dkg strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě, pak vyjmeme necháme odkapat a nakrájíme na drobné kousky. Rozpustíme máslo, přidáme čerstvé osolené žloutky, květák, v mléce namočenou strouhanku,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MEDOVÉ ŘEZY S OŘECHOVOU NÁDIVKOU

MEDOVÉ ŘEZY S OŘECHOVOU NÁDIVKOU

Potřebné ingredience

150g moučkového cukru, 1 vejce, 5 lžic mléka, 50g másla, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžička jedlé sody, 450g hladké mouky. OŘECHOVÁ NÁDIVKA: 1/2 l mléka, 80g hladké mouky, 200g másla, 200g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 100g rozemletých ořechů. KAKAOVÁ POLEVA: 100g másla, 40g kakaa

Postup přípravy

Do rendlíku dáme cukr, vejce, mléko, máslo, med, jedlou sodu a vše asi 2 minuty povaříme. Uvařenou hmotu vylijeme na pomoučený vál, přidáme mouku a dobře vypracujeme, těsto…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánky na plnění slaných dortů...

Pomazánky na plnění slaných dortů...

Potřebné ingredience

Všechny přísady vymícháme do hladka

Postup přípravy

JÁTROVÁ:
1 pomazánkové máslo, 1 vrchovatá lžíce ramy, 1 plechovka játrové paštiky, 1 cibule, 2 sladkokyselé okurky, sůl, pepř

ČESNEKOVÁ:
1 pomazánkové máslo, 2 sýry…

Zobrazit více...

Kategorie