Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Šachovnice  (nadívaná bublanina)

Šachovnice (nadívaná bublanina)

Potřebné ingredience

5 vajec, 250 g krystalového cukru, ½ sklenky oleje, 400 g polohrubé mouky, 1 vanilka, 1 prášek do pečiva, 1 sklenka mléka, ovoce (čerstvé, kompot). Nádivka : 1 či 2 kostky tvarohu, cukr

Postup přípravy

Z bílků ušleháme sníh. Přidáme krystal, olej, mouku, vanilku, prášek do pečiva, mléko, žloutky a umícháme těsto. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a skládáme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Americká buchta

Americká buchta

Potřebné ingredience

4 vejce, 1 hrnek pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 lžičky skořice, 1 lžička kakaa, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 4 hrnky na kostičky nakrájených jablek, ořechy, rozinky, kousky čokolády

Postup přípravy

4 vejce utřeme s 1 hrnkem písk. cukru. Přidáme 2 hrnky polohr. mouky, ½ lžičky skořice,
1 lžičku kakaa, 1 prášek do pečiva, ½ hrnku oleje. Důkladně promícháme a přidáme 4…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Muškátová srdíčka

Muškátová srdíčka

Potřebné ingredience

200 g másla, 80 g cukru, špetka soli, 1 vanilka, 1 žloutek, 2 lžíce brandy (lze nahradit rumem, koňakem apod.), špetka muškátu, 300 g hladké mouky.

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem, solí a vanilkou do pěny. Přidáme žloutek, brandy a muškát. Přisypeme mouku a uděláme těsto. Vyválíme placku asi 3 mm a necháme 2 hodiny odležet v…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Medová srdíčka

Medová srdíčka

Potřebné ingredience

300 g medu, 75 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 75 g hnědého cukru, 400 g hladké mouky, ½ - 1 sáček perníkového koření (dle chuti, ale stačí polovina), 1 lžička sody

Postup přípravy

Med, máslo, oba druhy cukru rozpustíme. Necháme vychladnout a smícháme s vejcem. Mouku smícháme s perníkovým kořením a sodou a zapracujeme do medové hmoty. Těsto necháme odležet,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Cukroví z ovesných vloček

Cukroví z ovesných vloček

Potřebné ingredience

20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 20dkg másla, 20 dkg ovesných vloček, 2 vajíčka, trochu prášku do pečiva (asi ½ sáčku), trochu kokosu nebo ořechů, rozinky

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme,uděláme v míse těsto a lžičkou děláme hromádky na vymazaný plech a upečeme.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PLNĚNÝ PERNÍK

PLNĚNÝ PERNÍK

Potřebné ingredience

30 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru, 2 lžíce medu, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžíce rumu (může být rumová tresť), ½ prášku do pečiva, nové koření skořice, hřebíček, fenykl, citronová kůra. Nádivka : 5 lžic švestkových povidel, 8 lžic nasekaných ořechů, 5 lžíc datlí nebo fíků (posekat), kandované ovoce, kůra z pomeranče nebo citronu – zkrátka dle chuti a vše pečlivě rozmíchat.

Postup přípravy

Postup :
Do nahřátého medu přidat rum, mléko a rozkvedlané vejce a tuto směs vlít na vál
do nachystaného sypkého materiálu a vypracovat tuhé těsto. Na vále kousky těsta…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Potřebné ingredience

15 lžic vody, 3 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worčestrové omáčky, 2 lžíce hořčice, špetku pepře, 3 špetky chilli koření, 1 bobkový list, 1 nové koření, 4 špetky soli

Postup přípravy

V hrnci smícháme : 15 lžic vody, 3 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worčestrové omáčky,
2 lžíce hořčice, špetku pepře, 3 špetky chilli koření, 1 bobkový list, 1 nové koření,…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Bezinkový likér

Bezinkový likér

Potřebné ingredience

2 kg bobulek zralého černého bezu, 1 l vody, 1 kg krystalového cukru, mletá káva, voda, 1/2 l rumu

Postup přípravy

2 kg otrhaných bobulek bezu svaříme s litrem vody. Po zchladnutí vymačkáme přes plátýnko. Do získané šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme 10 minut. Před ukončením varu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Potřebné ingredience

Kolik váží 8 vajec tolik cukru, o 1 vejce méně másla, o 2 méně výběrové mouky (pokud nechceme vážit tak průměrně velká vejce odpovídají hmotnosti – 44 dkg cukru, 39, dkg másla, 34 dkg mouky), 1 vanilkový cukr, citronová kůra, vlašské ořechy.

Postup přípravy

Žloutky, máslo, cukr, vanilku a citr. kůru třeme buď ½ hodiny ručně nebo šlehačem (kratší dobu, až je pěkně našlehané). Do našlehané hmoty postupně přidáváme mouku a pak ušlehaný…

Zobrazit více...

Kategorie