Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánové lívance

Banánové lívance

Potřebné ingredience

4 zralé banány (s hnědými tečkami na slupce) * 130 ml mléka * 2 vejce * 150 g polohrubé mouky * 2 lžíce jemných ovesných vloček (nemusí být) * 1 lžička prášku do pečiva * skořice 1 lžička * cca 50g másla na smažení

Postup přípravy

Banány rozmačkat vidličkou, přidat mléko, vejce, prošlehat, potom ostatní suroviny. Dvě lžíce směsi na každý lívaneček smažit na másle (na oleji to není ono).
Kdo chce, může…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***

***TVAROHOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOU***

Potřebné ingredience

Těsto:6 vajec,6 lžíc moučkového cukru,2 lžíce oleje,6 lžíc polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečivarnKrém:2 polotučné tvarohy ve vaničce,1 zakysaná smetana,1 želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker,cukr moučka dle chuti.rnPoleva: 120g čokolády,100g másla,2 lžíce mléka.

Postup přípravy

Nachystáme si dvě mísy v jedné vyšleháme jen bílky s troškou cukru,poté v druhé žloutky s cukrem,přidáme olej,mouku smíchanou s práškem do pečiva kakao a ušlehané bílky z druhé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
***Bábovka banánová***

***Bábovka banánová***

Potřebné ingredience

3 zralé banány,1 hrnek pískového cukru,1 a půl hrnku polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,1 malá lžička jedlé sódy,1 celé vejce,1/2 hrnku mléka,1/4 hrnku oleje,trošku rumu na ochucení,nemusí být.

Postup přípravy

Banány zbavíme šlupky a vidličkou pomačkáme do mísy,přidáme odměřený cukr,mouku,prášek do pečiva,sódu,vejce, mléko,olej a dle chuti rum.
Vše vyšleháme v těsto,které půlku…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špagety s ricottou

Špagety s ricottou

Potřebné ingredience

500g špaget, 500g ricotty, 130g mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 kus světlého pečiva (cca 70g), 1 stroužek česneku, 1 lžíce citrónové kůry, hrst petrželky

Postup přípravy

Kousky pečiva upečeme na 160°C asi 7 - 8 min., poté nahrubo rozmixujeme. Ve woku rozehřejeme máslo a olej, přidáme nasekaný česnek, na mírném plamenu smažíme do změknutí, poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sezamové bulky

Sezamové bulky

Potřebné ingredience

Poliš: 140g vody, malá lžička sladěnky, 100g hladké mouky, 12g droždí. Těsto: 150g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 40g žitné celozrnné mouky, 380g hladké mouky, sezam, bílek

Postup přípravy

Na poliš prošleháme suroviny a necháme přikryté kynout asi 1,5 - 2 hodiny. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout 1 - 2 hodiny, v průběhu můžeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborovo-hrušková marmeláda

Rebarborovo-hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1000g očištěné a nakrájené rebarbory, 2 hrušky, 500g cukru, 20g citrusového pektinu

Postup přípravy

Ovoce smícháme se 450g cukru a dáme vařit. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho a podle hustoty buď dál vaříme nebo přidáme pektin rozmíchaný v 50g cukru. S pektinem vaříme 5 min.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Noky s houbovou omáčkou

Noky s houbovou omáčkou

Potřebné ingredience

Noky: brambory vařené ve slupce, nastrouhané, vejce, sůl, hladká mouka, celozrnná pšeničná mouka. Omáčka: 250g hnědých žampionů nebo lesních hub, sádlo, kmín, 1 lžíce citrónu, 1 šlehačka, petrželka, sůl, pepř, bobkový list, ev. 1 lžička solamylu

Postup přípravy

Z ingrediencí na noky vypracujeme těsto a uděláme malé noky, které uvaříme v osolené vodě. Na omáčku orestujeme na sádle bobkový list, kmín a houby, přidáme citrón a chvíli vaříme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník s medem a kefírem

Perník s medem a kefírem

Potřebné ingredience

100g medu, 50g panely (nebo cukru), 200g polohrubé mouky, 200g špaldové celozrnné mouky, 1 lžička sody, 2 lžičky PP, 1 vejce, 100g oleje, 500g kefíru, skořice, perníkové koření, kakao, sůl

Postup přípravy

V jedné míse smícháme sypké suroviny, ve druhé promícháme mokré a obě směsi spojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 min. Polijeme čokoládou a můžeme slepit…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka s nočky

Rajčatová polévka s nočky

Potřebné ingredience

1 mrkev, 2 řapíky celeru, 1 stroužek česneku, 1 - 2 lžíce cukru, 2 lžíce balzamika, 1 plechovka rajčat, 500 - 700g vývaru, sůl, pepř, olej, bazalka. Noky: 125g ricotty, 100g parmazánu, 80g hladké mouky, 1 vejce, sůl, petrželka

Postup přípravy

Na oleji orestujeme mrkev a celer, ke konci přidáme česnek a cukr. Až cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a vaříme 2- 3 minuty. Přidáme rajčata, vývar, bazalku, osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí feta kuličky

Kuřecí feta kuličky

Potřebné ingredience

500g mletého kuřecího masa, 200g fety, půl cibule, dva stroužky česneku, hrst pažitky, jedno vejce, pepř a sůl dle potreby

Postup přípravy

Feta na malé kostičky, cibule nadrobno, česnek rozmačkat a všechny suroviny smíchat.
Tvarujeme kuličky a klademe na pečící papír.
Pečeme na 200 stupňů po dobu 20 minut.

Zobrazit více...

Kategorie